
Wij maken hier heel graag gerechten met quinoa omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Bovendien is het erg gezond en makkelijk te bereiden. Deze keer maakten we een lauw/warme salade van quinoa met kip-shoarma en mango.
Voor deze salade van quinoa met kip-shoarma en mango heb je nodig voor vier personen:
400 gram kip-shoarma (wij gebruikten deze), 300 gram quinoa, een bosje munt, 1 rode peper, 100 gram bladspinazie, 4 lente uitjes, 1 bosje koriander, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 mango, 2 limoenen, 1 avocado (eetrijp), 1 bakje tuinkers, 2 el extra vierge olijfolie, wat olie om in te bakken, peper en zout
Zo maak je deze salade:
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Doe de quinoa in een grote schaal en laat iets afkoelen. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en haal de blaadjes van de munt. Doe de rode peper, munt, koriander (houd een paar baadjes achter), spinazie en de lente-uitjes in de keukenmachine en hak alles fijn. Snijd de paprika in blokjes en bak deze even kort en al omscheppend in een koekenpan in wat olie. Snijd de mango in stukjes. Meng het fijngehakte spinaziemengsel door de quinoa, knijp de limoenen hierboven uit (pas op dat er geen pitjes meekomen) en doe de olijfolie erbij. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip-shoarma in een koekenpan tot de stukjes mooi bruin kleuren en schep de shoarma door de salade. Doe de quinoa in een saladeschaal en strooi de gebakken paprika en mango stukjes erover. Snijd de avocado in blokjes en verdeel ook deze over de salade (doe dit net voor het serveren anders verkleurd de avocado). Strooi wat tuinkers en wat achter gehouden blaadjes koriander over de salade. Je kunt eventueel wat vers gebakken brood bij de salade serveren.