
Wij houden heel erg veel van avocado en eten de gezonde vrucht bijna dagelijks. We maken er salades mee, eten het tijdens de lunch op een boterham en er gaat regelmatig een halve avocado door de ontbijt smoothie. Dat avocado super gezond is dat weten we allemaal wel. Maar dat er in de pit nog veel meer gezonde voedingsstoffen zitten dan in het vruchtvlees dat weten niet veel mensen. Wanneer je de pit een paar dagen droogt en daarna fijn maakt met een vijzel krijg je een lang houdbaar poeder. Dit poeder kun kun je over salades strooien, door je smoothie roeren en zelfs gebruiken voor een gezichtsmasker. De smaak is niet perse lekker en zelfs een beetje bitter dus je kunt beter niet teveel gebruiken.
Vorige week maakten we gevulde avocado met vegetarisch gehakt. Nodig voor 4 personen :
2 doosjes rul gehackt (kan ook met rundergehakt als je liever vlees eet), 4 avocado’s, 1 rode peper, 1 rode ui, 1 gele paprika, 2 bosuitjes, 1 el gehakte peterselie, 1 el gehakte koriander, 1 tl komijnpoeder, olie om in te bakken, zout en peper
Bereidingswijze:
Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de rode peper in kleine stukjes. Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui met de peper tot ze glazig zijn. Voeg de paprikablokjes toe en bak even mee. Roer het rul gehackt door het groenten mengsel en voeg de komijnpoeder, peterselie en koriander toe. Laat even goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado’s net voor het serveren doormidden en verwijder de pit. Hol de avocado met een lepel een beetje uit maar zorg dat er nog wel een rand vruchtvlees overblijft voor de stevigheid. Snijd het vruchtvlees wat uit de avocado komt in blokjes en warm even mee in het rul gehackt mengsel. Vul de avocado’s met het rul gehackt en bestrooi met de in ringen gesneden bosuitjes. Lekker om te serveren met wilde rijst.