
Met pasen in het vooruitzicht leek het me goed om met jullie het geheim van het perfecte gevulde ei te delen. Toen onze kinderen klein waren verzorgde we jaren lang honderden gevulde eieren voor de Paas brunch op school. Nou is het maken van een gevuld ei echt heel makkelijk en met ons geheime ingrediënt ook nog eens het aller lekkerste gevulde ei ooit gegeten. De opmaak van het ei is belangrijk. Dus wanneer je gevulde eieren maakt is het van belang dat de vulling heel fijn is en niet te vloeibaar, en dat je voor het vullen van de eitjes een spuitzak gebruikt.
Voor 10 gevulde eieren heb je nodig:
5 middelgrote eieren, mayonaise, worcestersaus, peper en zout, klein snufje kerrie, een bolzeef, een spuitzak met gekartelde spuitmond
Zo maak je de gevulde eieren:
Leg de eieren heel voorzichtig in kokend water en laat ze 8 minuten koken. Laat de eieren schrikken, goed afkoelen en pel ze. Probeer de eieren zo heel mogelijk te laten (eieren die kapot gekookt zijn niet presenteren maar gewoon lekker zelf opeten). Halveer de eitjes en wip met een lepeltje voorzichtig de dooiers eruit. Probeer ervoor te zorgen dat het ei mooi schoon blijft. Wrijf de eidooiers met een lepel door de bolzeef in een bak zodat je een mooie fijne vulling krijgt. Schep twee flinke eetlepels mayonaise bij de fijn gemaakte eidooiers, klein beetje peper en zout een snufje kerrie en nu komt het geheim, een paar druppels worcestersaus. Roer alles goed door elkaar en schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmond. Vul de eitjes met een mooi toefje van het mengsel. Om het helemaal af te maken doen wij er altijd nog iets van een kleurtje op (peterselie, een mini stukje paprika of andere kruiden). Wanneer je de eieren niet gelijk serveert, even goed afdekken met plastic folie zodat ze niet uitdrogen.