Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    18 jaar

    18 jaar
    4 juni 2015 The Holy Kauw

    Vandaag vieren we weer feest. Onze jongste dochter Djuna is jarig en is 18 jaar geworden. Traditie getrouw staan we de avond voor haar verjaardag met zweet op ons voorhoofd in de keuken om de taart te maken die ze heeft uitgezocht. Deze foto’s zijn van haar verjaardag van vorig jaar toen we een croquembouch en een red velvet taart voor haar maakten. redvelvetcakeHet maken van de croquembouche was een hele klus. Eerst werden alle soesjes met de hand gemaakt en gevuld voordat de toren gebouwd werd. Het eindresultaat mocht er zijn, hij was werkelijk prachtig. Ik had hem stiekum wel een paar weken willen laten staan om naar te kijken en moest echt even slikken toen ie werd aangebroken. De red velvet taart was heerlijk zacht en romig. Het recept delen we hier op ons blog.feestjedjunaWat heb je nodig voor red velvet taart:

    250 gram boter (op kamer temperatuur), 600 gram suiker, 6 eieren, 2 eetlepels rode kleurstof, 3 eetlepels cacaopoeder, 375 gram bloem (gezeefd), 250 ml karnemelk, 1 tl vanille-extract, 1/2 tl zout, 1 tl baksoda, 1 eetlepel azijn

    Voor het glazuur:

    2 pakjes roomkaas (van 200 gram), 350 gram witte chocolade, 250 gram boter (op kamertemperatuur)

    Zo maak je hem:

    Verwarm de oven voor op 170 graden. vet 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee in en bestrooi met wat bloem. Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker tot het romig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop goed door. Meng de kleurstof met de cacaopoeder door elkaar en doe dit bij het boter mengsel. Voeg daarna afwisselend de karnemelk en bloem toe en vervolgens de vanille-extract en het zout. Meng de baksoda met azijn en roer dit voorzichtig door het beslag. Niet teveel mengen. Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en laat 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Laat de taarten goed afkoelen. Smelt voor het galzuur de witte chocola en laat dit lauw worden. Klop in een grote kom de roomkaas luchtig en klop hierdoor geleidelijk de gesmolten chocola door tot het de consistentie van slagroom heeft. Stapel de taarten op elkaar met een laag boter crème ertussen en smeer de rest van het glazuur mooi glad over de taart.

    De taart die we dit jaar voor Djuna haar verjaardag maakten is ook weer prachtig. Een blog hierover volgt nog!

    Gefeliciteerd lieve lieve Djuna! Maak er een bijzonder mooi nieuw jaar van!

     

    2 Reacties

    1. Saar 7 jaren geleden

      Het zullen je ouders maar zijn❤️❤️❤️❤️❤️
      En gefeliciteerd natuurlijk!

    2. Ciska 7 jaren geleden

      Wauw mooie meid! Gefeliciteerd! Die taart gaan we zeker een keer maken. (Na je 18de verjaardag begint je 19de levensjaar 🙂 ) Maak er een mooi nieuw jaar van

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    *