Neem simpel en snel contact op

Voornaam*

Emailadres*
Achternaam*

Telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht


broodje bal met sambal-mayo en atjar

broodje bal met sambal-mayo en atjar
11 maart 2016 The Holy Kauw

Wanneer we heel druk zijn hebben we niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Dit broodje bal met sambal-mayo en atjar is dan een uitkomst. Omdat we huisgemaakte atjar regelmatig ergens bij eten, hebben we meestal wel een potje  in de koelkast staan. Wij gebruikten voor dit recept de gehaktballen van De Vegetarische Slager maar wanneer je liever vlees eet kun je natuurlijk ook ballen maken van echt gehakt.

broodbal1

Benodigdheden voor 4 broodjes:

2 pakjes gehacktbal, 4 broodjes naar keuze,0,5 liter groentebouillon, 1 zakje veldsla

Voor de sambal-mayo: 4 el mayonaise, 1 tl sambal, 2 tl ketjap

Voor de atjar: 1 rode paprika, 1 komkommer, 1 peen, 3 tenen knoflook, 1 tl kurkuma, 2 cm gemberwortel, 250 ml witte wijn azijn, 3 el palmsuiker, zout

Zo maak je dit broodje bal met sambal-mayo en atjar

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer, paprika en de peen in dunne reepjes. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en blancheer de groente circa 2 minuten. Rasp de gember en de knoflook en meng ze met de kurkuma en een beetje zout. Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook en voeg de gemberpasta toe. Giet de groente af en spoel ze koud. Besprenkel vervolgens met het kruidenazijnmengsel. Laat de atjar circa 15 minuten afkoelen. Roer voor de sambal-mayo de (vegan) mayonaise, de sambal en ketjap door elkaar. Verwarm de gehacktballen 15 minuten in de groentebouillon. Snijd de broodjes open en leg ze even onder de grill tot ze mooi goud/bruin zijn. Besmeer de gegrilde broodjes met de sambal mayo en beleg met wat veldsla. Snijd de gehacktballen in plakjes en leg deze op de veldsla. Verdeel wat atjar over de plakjes gehackt. Wanneer je wat atjar overhoudt kun je deze in de koelkast drie dagen in een schone weckpot bewaren.broodbal

 

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Pre-order ons nieuwe boek!