Neem simpel en snel contact op

Voornaam*

Emailadres*
Achternaam*

Telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht

Gelieve dit veld leeg te laten.

broodtaart

broodtaart
3 december 2016 The Holy Kauw
Broodtaart

Afgelopen zomer werden we blij verrast door een mailtje van Fusina Verloop met de vraag of we wilden plaatsnemen in de vakjury van de eerste foodblogger van het jaar verkiezing. En ondanks het feit dat eigen deelname natuurlijk uitgesloten was, wilden we dit heel graag. We vonden het een unieke ervaring om samen met de mede juryleden te onderzoeken welke blogs het beste waren en heel prettig om met Fusina samen te werken. De leuke Jonneke de Zeeuw won deze eerste foodblogger van het jaar verkiezing met haar originele foodblog ‘ Mooncake‘.

Fusina organiseerde dit jaar voor de 10 keer de Kookboek van het jaar verkiezing . Om dit het jubileum te vieren, stelde Fusina een ontzettend mooi boek samen van recepten uit de winnende (en dus de beste) kookboeken die de laatste 10 jaar in Nederland en Vlaanderen uitkwamen. Een geweldig initiatief! Allemaal top recepten gebundeld in één boekje dus. Hoe leuk is het om zo’n boek in je kast te hebben staan!?

Omdat wij erg tegen voedselverspilling zijn en een hoop oud brood hadden liggen maakten we vanmiddag de ‘retro broodtaart’ uit het boek. In dit recept kun je niet alleen je oud geworden brood kwijt maar ook restjes kaas. Broodtaart
Dit heb je nodig voor deze broodtaart:

8 oude boterhammen, 200 graag belegen kaas, 3 eieren, 1 kopje melk, 1 glas witte wijn, 20 druppels Worcestershire saus, 2 tl paprika poeder, 2 tl gedroogde tijm, vers gemalen peper, zout, olie (wij verwerkten in deze broodtaart ook nog wat andere restjes als gekarameliseerde rode uien en wat blauwschimmel kaas.)

Zo maak je deze broodtaart:

Rasp de kaas. Vet een cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier. Leg daarop een laagje oud brood, bedek met geraspte kaas en herhaal dit tot het brood op is. Eindig met kaas.

Klop de eieren los met de melk, witte wijn, Worcestershire saus, paprika poeder, peper, zout en tijm. Giet het mengsel over de taart en laat een half uur intrekken. Verwarm de oven voor op 120 graden en bak de taart in ca. 1 uur tot ie goudbrui is.

De taart is het lekkerst wanneer hij is lauw/warm gegeten wordt.

Tomaat of andere groenten zouden ook het prima doen in deze restjes taart. De smaak doet een beetje denken aan kaasfondue. De wijn is behoorlijk sterk in dit recept. Dus wanneer je niet zo van wijn houdt of dit gerecht met kinderen eet raden we aan geen wijn te gebruiken maar wat meer melk.

Wij aten de broodtaart vanmiddag bij de borrel maar kan ook als maaltijd met bijvoorbeeld een lekkere tomatensalade.

Broodtaart

Dit is een recept uit ‘het grote kliekjes boek’ dat in 2008 de gouden publieksprijs won. Het boek van Fusina ‘Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het jaar 2007-2016’ kun je hier bestellen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*