Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    Braziliaanse Camaroa a Borbora

    Braziliaanse Camaroa a Borbora
    17 november 2016 The Holy Kauw
    pompoen

    Deze Braziliaanse Camaroa a Borbora werd vorig jaar eens voor ons gemaakt toen we bij vrienden aten. We werden hier zo ontzettend blij van dat we het zelf ook regelmatig maken. Zo lekker en feestelijk om te presenteren. Leuk om op tafel te zetten wanneer je gasten te eten krijgt.

    pompoen

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 gram gepelde gamba’s (wij gebruikten deze heerlijke vegetarische variant)

    1 grote pompoen naar keuze (of 4 kleintjes)

    1 ui

    2 winterpenen

    250 ml room

    300 gram roomkaas

    2 tenen knoflook

    30 gram verse bieslook

    olijfolie om in te bakken

    nootmuskaat

    zout en peper

    bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de pompoen zodat je die later als deksel kunt gebruiken. Verwijder de pitten en de draden en zet de bovenkant er weer op. Pak de pompoen in aluminiumfolie en zet hem ca. 45 minuten in de oven (wanneer je 4 kleine pompoenen gebruikt dan ca. 30 minuten).

    Maak de winterpenen schoon en rasp ze fijn. Hak de bieslook. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui en het knoflook tot ze glazig zien. Voeg de geraspte wortel toe en bak deze kort mee. Roer de room erdoor en laat warm worden. Doe de roomkaas erbij en roer net zolang tot deze goed is opgelost. Breng de wortel/roomsaus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bak de gamba’s in wat olie op hoog vuur en schep ze voorzichtig door de saus en schep de saus in de pompoen. Zet de gevulde pompoen met deksel erop nog even 5 minuten in de oven. Roer voor het serveren de gehakte bieslook door de saus.

    Zet de pompoen in ze geheel op tafel. Het is de bedoeling dat je het vruchtvlees van de pompoen samen met de roomsaus uit de pompoen schept. Lekker om te eten met basmati rijst.

     

    0 Reacties

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *