Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  chocoladeletters

  chocoladeletters
  26 november 2015 The Holy Kauw

  Omdat we bijna allemaal jarig zijn in december en de kinderen allang groot zijn slaan we hier, om de december-stress wat te reduceren, het sinterklaasfeest sinds een paar jaar over.  Maar nu er een kleinzoon van 2 jaar rond wandelt ontkomen we er natuurlijk niet meer aan. Zaterdag trotseerden we de kou en gingen samen met het kereltje en z’n mam naar de intocht van sinterklaas en we genoten, meer nog dan toen onze eigen meisjes klein waren, met volle teugen. En omdat ik het leuk vind om hier op het blog ook iets sinterklazigs te posten besloot ik zelf chocoladeletters te maken.

  5dec-2Nodig voor 2 letters:

  330 gram chocola (wij gebruikten witte en pure chocola), 100 gram roomboter (op kamertemperatuur), decoratie om de letters mee te versieren, bakpapier, spuitzak met kartel spuitmondje

  Zo maak je ze:

  Print de letters die je wilt maken uit en plak ze onder een stuk bakpapier. Sla de boter op met de mixer of in de keukenmachine tot ie mooi luchtig is. Breek de chocola in kleine stukjes en verwarm de chocola au bain marie tot ie gesmolten is. Haal de chocola van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 30 graden. Spatel dan de boter er goed door en doe het chocolademengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit de chocola over de letters op bakpapier. Als dit niet in één keer goed lukt kun je het gerust terug scheppen en nog een keer proberen. Pas wel op dat de chocola niet te ver terug koelt anders kun je het niet meer goed verwerken. Als de letters klaar zijn kun je ze versieren met alles wat je leuk of lekker vind. Wij gebruikten suiker decoratie maar dit kunnen ook noten of andere decoratie zijn, net wat je wilt. Laat de chocoladeletters afkoelen op een koele plek tot ze goed hard zijn geworden (liever niet in de koelkast). Een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen of om iemand mee te verrassen op pakjes avond.

  chocladeletter-2

  Voor iedereen die het Sinterklaasfeest gaat vieren, een hele fijne pakjesavond!

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *