Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  chocolademousse met Italiaans schuim

  chocolademousse met Italiaans schuim
  17 december 2014 The Holy Kauw

  Ben je nog op zoek naar een leuk dessert waar je met kerst je gasten mee kan verrassen? Met deze geweldige chocolademousse met Italiaans schuim ga je zeker indruk maken aan de kerst tafel.

  kersttoet

  De buitenkant van dit dessert is gemaakt van opgeklopt eiwit met suiker (Italiaans schuim) en is heerlijk zacht. Wanneer je hem opensnijdt komt als verassing het hart van chocolademousse tevoorschijn. Ik zou je gasten maar vast aanraden een plekje over te houden voor dit zoete hapje. Pas ervoor op dat je niet teveel serveert. Dit gerecht is enorm machtig.

  IMG_5288Dit heb je nodig voor 6 personen:

  250 gram donkere chocolade*2 eigeel*25 cl melk*30 gram boter*20 cl slagroom*50 ml water*175 gram suiker*3 eiwitten

  Zo maak je deze chocolademousse met Italiaans schuim :

  Sla de slagroom stijf en bewaar deze in de koelkast. Smelt de chocolade zachtjes au bain marie. Klop het eigeel op met 50 gram suiker tot het schuimig is. Breng de melk aan de kook en voeg in drie keer toe aan het opgeklopte eigeel, steeds na een derde melk erbij te hebben gedaan even goed doorroeren. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm tot deze op vla dikte is, niet koken! Meng het mengsel nu met de gesmolten chocolade. Als het chocolademengsel tot lauw warm (circa 45 graden) is afgekoeld de boter erdoor kloppen. Goed mixen totdat het een gladde massa is. Spatel dan  heel voorzichtig de slagroom erdoor zodat het mengsel mooi luchtig blijft. Bedek een half ronde kom met plastic folie (wij namen een kommetje van ongeveer 12 centimeter doorsnee)  en schep het chocolade mengsel hierin. Laat 3 a 4 uur opstijven in de koelkast. Wanneer de mousse is opgestijfd ga je het Italiaanse schuim maken. Sla hiervoor de eiwitten op in vetvrije kom op halve snelheid van de mixer.  Verhit ondertussen het water met 125 gram suiker in een steelpannetje tot het kookt en laat het 1 minuut doorkoken. Zet de mixer nu op de hoogste stand en giet heel voorzichtig het hete suikerwater erop. Draai door tot de massa afgekoeld en stijf is. Stort de mousse op een bord en verdeel hier het Italiaanse schuim overheen met een lepel of paletmes  tot alle mousse bedekt is. Zet het gerecht nog heel even onder de gril tot de buitenkant goudbruin begint te worden of gebruik een brander om wat kleur te geven aan de buitenkant. Enjoy!

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  *