Neem simpel en snel contact op

Voornaam*

Emailadres*
Achternaam*

Telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht

Gelieve dit veld leeg te laten.

chocolami

chocolami
20 april 2017 The Holy Kauw
chocolami

De combinatie pure chocola/zeezout vind ik waarschijnlijk wel één van de allerlekkerste. Vandaar ook dat deze chocolami hoog op mijn lijstje stond om ooit nog eens te maken. Een worst van pure chocola met nootjes en spekjes, ik denk dat je me er nachts voor wakker mag maken. Vanavond krijgen we gasten en het leek me leuk om de chocolami te serveren bij het dessert met verse aardbeien.
chocolamiEigenlijk is het een heel eenvoudig recept. Het enige nadeel voor iemand waarvan geduld niet de sterkste eigenschap is, het duurt een aantal uren voordat de chocola zo stevig is dat je hem goed kunt snijden.

chocolamiDit heb je nodig voor de chocolami:

een half pakje spekjes (wij gebruikten deze), 125 gram pure chocola (72 %), 75 gram koude boter, 35 gram elitehaver, 5 Maria biscuits, 3 eetlepels poedersuiker en eventueel een stuk bindtouw om de chocoladeworst een echte salami-look te geven.

Zo maak je de chocolami:

Bak de spekjes  tot ze bruin en knapperig zijn en laat de ze uitlekken op een keukenpapier. Hak de elitehaver grof. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Verwarm een laagje water in een pan en hang hier de kom met chocolade in. Let op dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten. Wanner de chocolade gesmolten is haal dan de kom van het vuur. Spatel de koude boter door de gesmolten chocola tot deze helemaal opgelost is. Roer de noten en de spekjes door het chocolade mengsel. Verkruimel de biscuitjes grof en voeg deze toe. Roer alles goed door en zet het mengsel ± 1 uur in de koelkast. Haal de chocola uit de koelkast en schep in de lengte op een stuk vershoudfolie. Rol voorzichtig een worst van ongeveer 5 cm dik en sluit het folie goed af. Zet de worst terug in de koeling en laat 3 uur opstijven. Haal de chocolami vlak voor het serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig het folie. Rol de worst door de poedersuiker en snijd in plakjes. Gebruik hiervoor een scherp warm mes.

Het ziet er helemaal echt uit wanneer je een bindtouw om de chocolami knoopt. En met een leuk label er om is ie ook nog eens heel leuk om cadeau te geven.

Je kunt de opgerolde chocoladerol 2 dagen van tevoren bereiden en bewaren in vershoudfolie in de koelkast.

chocolami

1 Reactie

  1. kliefje 2 maanden geleden

    Echt? Spek met chocolade is lekker? Hmmmm. Ik ben héél benieuwd…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*