Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    couscous salade met labneh

    couscous salade met labneh
    4 juli 2016 The Holy Kauw

    Een tijdje geleden poste ik op Instagram en Facebook een foto van de couscous salade met labneh en chapati die wij hier thuis laatst aten. Omdat er zo ontzettend enthousiast op werd gereageerd, beloofde ik  het recept te plaatsten op dit blog. En omdat belofte schuld maakt, bij deze het recept van deze heerlijke maar eenvoudige maaltijd.

    Chapati is een Indiaas brood wat ook veel in Kenia gegeten wordt. Omdat wij afgelopen weekend het eten verzorgden op een adoptie feestje van een heel lief Keniaans meisje vonden we dat chapati daar zeker bij hoorden. We maakten dit brood eerst thuis een keertje om te testen. In dit filmpje wordt goed uitgelegd hoe je chapati kunt maken (zet wel beter even het geluid uit want van het muziekje dat eronder gemonteerd is krijg je binnen een minuut de kriebels). Echt heel lekker en leuk om een keer te proberen. couscoussalade

    Nodig voor de couscous salade (4 personen):

    1 pak couscous, 1 granaatappel, 0,5 komkommer, 2 lente-uitjes, 1 bakje kerstomaatjes, 1 rode ui, 1 pakje feta, bosje munt, bosje peterselie, sap van 1 citroen, olijfolie, ras el hanout naar smaak (ca. 1 á 2 el), zout en peper

    Voor de labneh:

    250 ml Turkse yoghurt, citroensap, 2 tenen knoflook, wat gehakte munt, olijfolie, paprikapoeder

    Bereidingswijze:

    Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Hak de kruiden fijn, snipper de rode ui, snijd de bosui in ringen en de komkommer in kleine blokjes. Rol de granaatappel even stevig over het aanrecht, halveer hem en klop met een lepel de pitjes eruit. Snijd de kerstomaatjes in tweeën. Laat de couscous afkoelen en roer alle ingredienten erdoor. Breng op smaak met de ras el hanout en wat peper en zout en roer wat citroensap en olijfolie door de salade. Schep de couscous in een mooie schaal en verkruimel de feta erover.

    Doe voor de labneh de yoghurt in een kom. Snijd de knoflook heel fijn en roer dit samen met de gehakte munt door de yoghurt. Breng op smaak met wat peper en zout en een paar druppels citroensap. Druppel wat olijfolie over de labneh en maak af met wat paprikapoeder.

    Vooral een heel lekker gerecht voor op een mooie zomeravond buiten in de tuin.

    0 Reacties

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    *