Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    couscous salade met visvrije gamba’s

    couscous salade met visvrije gamba’s
    7 augustus 2015 The Holy Kauw

    In maart vorig jaar besloten we onze krachten te bundelen en samen een creatief culinair bedrijf te starten. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en het gaat ontzettend goed. Zo goed zelfs dat we nu met z’n tweeën full-time aan het werk zijn voor The Holy Kauw Company. We zijn bezig met allerlei leuke projecten en opdrachten en werken samen met de leukste bedrijven die net als wij geloven in echt eten. Elke dag realiseren we ons weer wat een groot geluk het is om samen te doen wat we het allerliefst doen en hier ook nog eens ons brood (en de rest van al het lekkers) mee verdienen.

    visvrijegambas

    De Vegetarische Slager is één van de bedrijven waar we, met heel veel plezier, mee samenwerken.  Wekelijks bedenken en fotograferen we voor De Vegetarische Slager een recept met één van hun producten. Deze keer maakten we couscous salade met visvrije gamba’s. Deze visvrije gamba’s hebben echt dezelfde smaak, bite en structuur als de echte gamba’s en om eerlijk te zijn eet ik deze liever dan de echte jongens.

    Voor deze couscous salade met visvrije gamba’s heb je nodig voor 4 personen:

    1 doosje visvrije gamba’s (gewone gamba’s kan natuurlijk ook), een halve rode peper, 1 sjalotje, 250 gram (parel) couscous , 3 lente uitjes, een bakje kerstomaten, 1eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte munt, 2 punt paprika’s, 1 eetlepel ras el hanout, sap van een halve citroen, olijfolie om in te bakken

    Voor de dressing:

    1 eetlepel witte wijn azijn, 3 eetlepels arachideolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel ahornsiroop, een halve teen geperste knoflook, een halve gesnipperde sjalot, peper en zout.

    Bereidingswijze:

    Maak eerst de dressing door alle ingrediënten behalve de olie met elkaar te mengen. Roer daarna druppelsgewijs de olie door het azijnmengsel totdat er een egale dressing ontstaat.

    Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Roer af en toe goed door met een vork om klontjes te voorkomen. Rooster de puntpaprika in een voorverwarmde oven op 200 graden in circa 15 minuten gaar (de buitenkant moet iets zwart verkleurd zijn). Haal ze uit de oven en laat ze in een gesloten plastic zak afkoelen zodat de velletjes makkelijk los laten. Wanneer de puntpaprika’s zijn afgekoeld haal je de velletjes eraf en verwijder je de zaadlijst. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Rooster de kerstomaatjes even 1 minuut in een loeihete koekenpan op heel hoog vuur tot ze een klein beetje bruin zijn. Haal ze dan direct van het vuur zodat ze niet doorgaren. Meng de puntpaprika’s, de lente-ui, de kerstomaatjes en de ras el hanout samen met de dressing door de couscous en doe hier de gehakte kruiden bij. Voeg nu beetje bij beetje het citroensap toe. Proef tussendoor of de salade op smaak is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

    Verwarm in een koekenpan wat olie, doe hierin de stukjes gesneden rode peper en de gesnipperde sjalot en fruit deze tot de ui glazig is. Doe de gamba’s erbij en bak deze even mee tot ze goed warm zijn. Zorg ervoor dat de ui en peper niet verbranden.

    Verdeel de couscous salade over 4 borden en leg als laatste de gamba’s hierop. Lekker met een stukje Turks brood met hummus.

     

     

    0 Reacties

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    *