Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  De Nieuwe Stad

  De Nieuwe Stad
  21 september 2016 The Holy Kauw

  Alweer een paar weken geleden werden we door de leuke Krista van ‘Stoer en Smaak‘ i.s.m. Citymarketing Amersfoort uitgenodigd voor een food tour in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Omdat we ‘De Nieuwe Stad’ eigenlijk niet goed kenden maar wel heel erg benieuwd waren, namen we deze uitnodiging graag aan. Op zo’n beetje de warmste dag van het jaar verzamelden wij ons met een aantal andere leuke food bloggers bij Dara. Een restaurant met een stijlvol interieur waarvan we erg onder de indruk waren. De enorme uit beton gegoten trap is echt geweldig. We werden verrast met een tafel vol verschillende mezzes waar we onze vingers nog net niet bij op aten.

  ft1

  Na een korte wandeling (waarbij we nog net niet bezweken van de hitte) maakten we een stop bij De Vereeniging. Een prachtig bedrijf waar gerechten geserveerd worden die gezond en duurzaam zijn. De producten die bij de Vereeniging gebruikt worden komen rechtstreeks van de regionale telers en aan food waste word niet gedaan. Ook werken ze op een leuke manier samen met creatieve ondernemingen uit de buurt. Een concept waar wij 100% achter staan. Voor we verder gingen werden we getrakteerd op een heerlijk verfrissend, vers en biologisch perensapje (en geloof me we konden met 35 graden wel een verfrissing gebruiken).

  foodtour1

  We vervolgden onze tour om te belanden bij Het Lokaal . Een bijzondere plek met een prachtig podium voor streekgerechten waarin zich een supermarkt, horeca gelegenheid en een geweldige koffie branderij bevindt. Door de enthousiaste koffiebrander  werd ons het koffie brand proces uitgelegd. Natuurlijk gingen we niet weg voor we deze koffie ook geproefd hadden. De verfrissende ice-coffee en een lekkere espresso met tonic waren meer dan welkom.

  fta

  De volgende stop bracht ons bij Hoog Vuur. Echt een meer dan geweldige plek in de oude Prodent fabriek. Hier worden lokale producten op een ambachtelijke wijze in enorme hout gestookte ovens (speciaal ontwikkeld door Weltevree ) bereid. We waren niet alleen onder de indruk van de heerlijke hapjes en geweldige ovens maar vooral ook van het fantastische interieur. Rauw, stoer en industrieel. Een dikke aanrader, wij gaan zeker nog een keer terug!

  amersfoortftamersfoort8

  We vervolgden de tour naar de Saffraan, een uitstekend restaurant gevestigd in een mooie oude Klipper waar we een speciaal bereid gerechtje van o.a. rauwe tonijn met citroenmelisse geserveerd kregen. Vervolgens verkasten we naar Zandfoort aan de Eem, een leuke plek waarbij je gelijk het gevoel krijgt dat je in een strandtent aan de Nederlandse kust beland bent. Er werd speciaal voor ons een heerlijke Mexicaanse stoofpot gemaakt in een pan op open vuur. We genoten vooral ook van de ijskoude Corona die we hierbij dronken. Zandfoort aan de Eem is met al het zand en de speelmogelijkheden ook heel geschikt om met kinderen te bezoeken.

  amersfoort6

  We eindigden deze mooie dag na een stadswandeling  bij de Mariënlof. Een imponerend middeleeuws klooster waarin nu een hotel en wijnbar is gevestigd. Daar genoten we van mooie wijnen van Nederlandse wijnmakers met een kaasplank van lokale kazen in de prachtige kloostertuin. Een mooi moment om even uit te blazen van de dag en wat te kletsen met de overige bloggers. Ik heb samen met Desmond vooral heel erg hard gelachen om de naakte gouden paspop-lamp met het lichtknopje op een nogal eigenaardige plek, die ergens binnen in een hoekje stond.

  amersfoort7

  De Nieuwe Stad heeft ons aangenaam verrast en we zijn oprecht onder de indruk van alle mooie initiatieven en de creatieve aanpak van ondernemen. Deze nog niet zo bekende plek in Amersfoort is zeer zeker een bezoek waard!

  Krista en Citymarketing Amersfoort bedankt voor de uitnodiging en de inspirerende middag!

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *