Neem simpel en snel contact op

Voornaam*

Emailadres*
Achternaam*

Telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht


falafel van rode biet

falafel van rode biet
7 april 2015 The Holy Kauw

We hebben genoten van een een ontzettend druk maar gezellig paasweekend met veel lekker eten en drinken. Vandaag is het weer tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. We eten heel erg graag falafel en het leek ons leuk om een keer een andere variant te maken dan de gebruikelijke falafel van kikkererwten. Deze keer maakten we falafel van rode biet. Niet moeilijk maar heel heerlijk en ook nog eens super gezond.falafelbietDit heb je nodig om deze falafel van rode biet te maken:

olijfolie, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 1 theelepel komijn, 500 gram biet (je kunt gekookte bieten gebruiken maar lekkerder is om zelf bieten te roosteren in de oven), 1 ei, 3 eetlepels tahin, paneermeel, een bosje peterselie, peper en zout

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de ui met de knoflook en de komijn in wat olie tot het mooi glazig is. Rasp de bietjes en maal samen met de peterselie, het ei, de tahin en wat paneermeel in de keukenmachine. Doe er genoeg panneermeel bij totdat het mengsel stevig genoeg is om balletjes van te kunnen maken. Je kunt het mengsel ook even in de koelkast op laten stijven zodat het niet meer plakt. Roer het ui knoflook mengsel door de geraspte bieten. Maak balletjes van het bietenmengsel en druk ze een beetje plat. Wij gebruikten een ijslepel om balletjes te maken en drukte ze iets plat met de achterkant van een vochtig gemaakte lepel. Zo krijg je de falafel mooi gelijk van maat. Bak de falafel van rode biet in wat olie tot ze goudbruin zijn. Wij aten er volkoren pita broodjes bij, wat gemengde sla en een yoghurtdip met gehakte koriander, rode peper en knoflook.

 

 

1 Reactie

  1. Sanna 8 maanden geleden

    Ik ga dit nu maken. Ben erg benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bestel Kerst nu!