
We zijn echt gek op flensjes maar het komt er eigenlijk maar weinig van om ze te te maken. Op kerstochtend hadden we eindelijk eens tijd voor een uitgebreid ontbijt en bakten we een toren flensjes en maakten daar een coulis bij van rood fruit. Een coulis is een saus die gemaakt is van gepureerd fruit en suiker.
Dit recept doet het goed bij het ontbijt maar is ook heel lekker als dessert met een bolletjes ijs. Het voordeel van zo’n hele stapel flensjes is dat er veel overblijft zodat je er de dag erna ook nog van kan genieten.
Dit heb je nodig voor voor de flensjes:
125 gram bloem*halve theelepel zout*3 eieren*300 ml volle melk*6 eetlepels gesmolten roomboter of zonnebloemolie*
Dit heb je nodig voor de coulis:
250 gram rood fruit (het liefst vers maar kan ook uit de diepvries)*sap van een citroen*75 gram suiker.
Zo maak je de flensjes met rood fruit coulis:
Doe het fruit, citroensap en suiker in een pannetje en kook op middelhoog vuur totdat het fruit moes is geworden. Haal de moes door een fijne zeef en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast (het is in de koelkast ca. drie dagen houdbaar). Voor de flensjes doe je de bloem en het zout in een beslagkom en voeg de eieren toe. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en mix tot er een dik beslag ontstaat zonder klontjes. Doe hierbij 1/3 van de boter en roer dit erdoor. Verhit wat gesmolten boter in een koekenpan en schep hier een heel beslag in en verdeel gelijkmatig over de pan. Bak op niet te hoog vuur tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant lichtbruin en dan omdraaien. Ga door met bakken tot al het beslag op is. Je kunt de flensjes warm houden onder aluminiumfolie.
Wanneer je de flensjes gaat eten strooi er dan wat (poeder) suiker overheen. Wij aten ook nog wat licht gezoete geslagen room bij de flensjes, een aanrader!