
Dit recept van gambas al ajillo maken we hier regelmatig. Het is een heerlijk recept wat eenvoudig te maken is. In een mum van tijd tover je een feestelijke maaltijd op tafel. Handig voor als je gasten krijgt en geen zin om uren in de keuken te staan.
Het is lekker om verse gamba’s te kopen bij de vishandel maar er zijn tegenwoordig ook heel goed gamba’s uit de vriezer te koop. Wij hebben altijd een zakje in de vriezer liggen voor als er onverwacht gasten aanschuiven.
Voor dit recept van gamba’s al ajillo heb je nodig voor 2 personen:
500 gram gamba’s (ongepeld zonder kop), halve rode peper (fijn gesneden), 2 tenen knoflook (geperst), 1 dl olijfolie, een scheut witte wijn of Pastis (nog beter), klontje (koude) roomboter, peterselie of bieslook (gehakt), citroen, peper en zout
Zo maak je dit recept:
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de gamba’s toe. Wanneer de gamba’s oranje kleuren draai je ze om en voeg je de pepers en knoflook toe. Bak circa 1 minuut mee en blus dan af met witte wijn (of Pastis) en laat deze inkoken (tot de alcohol verdampt is). Zet het vuur laag en voeg al roerend het klontje boter toe. Haal de gamba’s van het vuur en roer de peterselie of bieslook door het geheel. Serveer de citroen erbij op de schaal waarin de gamba’s opgediend worden.
Heel erg lekker om te serveren met een eenvoudige salade met wat brood en aioli. De saus waar de gamba’s in zwemmen is heerlijk te gebruiken als brood dip.