Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    garnalen kroketten

    garnalen kroketten
    10 februari 2015 The Holy Kauw

    De frituurpan hebben we hier altijd ver buiten de deur gehouden. De lucht die zo’n pan veroorzaakt in huis maakt dat ik mijn eetlust al kwijt ben voordat er gegeten gaat worden en het verversen van het vet is ook niet iets waar ik blij van zou worden.  Als we ooit al eens zin hebben in friet dan worden deze gewoon bij de snackbar gehaald of we maken ze zelf van zoete aardappel en doen ze in de oven. Toen we de nieuwe xl ActiFry van Tefal mochten proberen waren we dan ook heel erg benieuwd.actifry

    Een ActiFry is een hetelucht frituur waar je van alles in klaar kun maken zonder dat je hiervoor veel vet hoeft te gebruiken. Een eetlepel olie is al voldoende. En we zijn om. Heerlijke verse frieten zonder frituurlucht in huis en een stuk gezonder dan uit de frituur. Ook nog een handige bijkomstigheid is dat de pan zo schoon is. Alle onderdelen kunnen na gebruik in de vaatwasser. We   maakten ook garnalen kroketten om te proberen of snacks ook zo lekker zijn wanneer ze uit deze heteluchtfriteuse komen. Deze hebben we klaar gemaakt in het speciaal daarvoor bestemde snackmandje. En echt, de kroketten waren heerlijk. De buitenkant was krokant en de vulling lekker zacht.  Op de website van 100meningen.nl  maak je nu kans op een gratis acifryer, het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een review schrijven over dit product wanneer je er eentje hebt gewonnen.

    krokettenGarnalen kroketten maken is een heel leuk werkje. Het afmeten van de ingrediënten moet wel heel secuur gebeuren en je kunt de vulling het best een dag van tevoren al maken zodat deze op kan stijven zodat je makkelijk er kroketten van kunt rollen. Maar ze zijn zo ontzettend lekker dat we het de moeite meer dan waard vinden. Wij maakten er citroen mayonaise bij en aten er een salade met avocado en geroosterde tomaatjes en vers gebakken brood bij. Avocado is heerlijk bij garnalen.

    IMG_6095

    Dit heb je nodig voor een stuk of 15 garnalenkroketten:

    250 ml visbouillon, 300 gram Hollandse garnalen, 80 gram roomboter, 100 gram bloem, 250 ml melk, 6 gram gelatine (geweekt in koud water), 2 eidooiers, 50 gram slagroom, zout, peper, cayennepeper, klein beetje Tabasco, 1 eetlepel platte peterselie (fijn gehakt), fijn paneermeel en grof paneermeel (panko, te koop bij de supermarkt en het ligt bij de oosterse producten), 5 eiwitten, 10 gram bloem

    Zo maak je ze klaar:

    Maak een roux door de boter te laten smelten in een pan met een dikke bodem (niet bruin laten worden). Roer met een houten lepel de bloem erbij. Laat een minuut of 2 doorgaren tot de massa goudgeel is en loslaat van de pan. Giet geleidelijk de bouillon en melk bij de roux, steeds wat toevoegen zodra de vorige hoeveelheid is opgenomen. Ondertussen goed blijven roeren. Laat de ragout al roerend even doorkoken tot de bloem gaar is. Haal de pan van het vuur als de ragout glanst en niet meer melig smaakt. Roer de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor. Klop de eidooiers los met de room en roer dit door de ragout. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en een paar druppels Tabasco. Roer hierdoor de garnalen en tot slot de peterselie. Laat de ragout een nacht afgedekt in de koelkast staan.

    Schep met een ijsbollen tang bollen ragout van ongeveer 60 gram. Rol deze door de fijne paneermeel tot een kroketje. Klop de eiwitten los en roer hier 10 gram bloem door. Haal de kroketten door het eiwit en rol ze daarna door de grove paneermeel. Nu zijn de kroketten klaar om te bakken in de ActiFry.

    Heb je geen ActiFry dan kun je  de garnalen kroketten natuurlijk gewoon in olie frituren. Wel een stuk vetter maar ook lekker!

    IMG_6106

     

    2 Reacties

    1. Jan en Edith 8 jaren geleden

      Mmmm onze lievelings x

    2. Hanny 8 jaren geleden

      Als je dit ziet en leest dan krijg je er trek van. En wat een mogelijkheden met deze pan, het lijkt wel een wonder pan.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    *