Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  gegrilde groene asperges met gerookte kip

  gegrilde groene asperges met gerookte kip
  17 mei 2015 The Holy Kauw

  Het verschil tussen groene asperges en witte asperges is dat groene asperges boven de grond groeien. De witte asperges blijven zo mooi wit omdat ze gestoken worden voordat ze helemaal boven de grond komen. Daarbij moet je witte asperges eerst schillen voordat je ze gaat bereiden en de groene kun je zo eten. Groene asperges zijn erg gezond. Ze bevatten heel veel vitamine E en zijn goed voor de nieren omdat ze vochtafdrijvend zijn .gegrildegroeneaspergesWij maakten vandaag gegrilde groene asperges met gerookte kip en een crumble van walnoten en Parmezaanse kaas. groeneaspergesWat heb je nodig voor gegrilde groene asperges met gerookte kip (4 personen):

  2 bosjes groene asperges, 200 gram gerookte kip in stukjes (wij gebruikten de gerookte kip van de vegetarische slager deze is alleen te koop in de conceptstore in Den Haag), 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 50 gram gehakte walnoten, olijfolie, peper&zout

  zo maak je het:

  Snijd ongeveer 1/3 deel van de onderkant van de asperges (dit stukje is houtachtig en niet lekker). Smeer ze licht in met olijfolie en gril ze 3 tot 5 minuten op een hete grilplaat. Leg de asperges wanneer ze gegrild zijn op een schaal en breng ze op smaak met peper en zout. Leg de gerookte kipstukjes bij de asperges op de schaal. Maak een mengsel van de parmezaanse kaas en de gehakte walnoten. Strooi dit mengsel over de asperges en de kip en laat gratineren in de oven op de brilstand op 200 graden tot het Parmezaanse kaas mengsel goudbruin is.

  Het is lekker om hier brood met tomaat en knoflook bij te eten. Hiervoor rooster je plakjes brood en smeert ze daarna in met een teen knoflook. Halveer een rijpe tomaat en wrijf deze over het brood, maak af met wat peper en zout en wat olijfolie.

   

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *