
Oeh..het is een tijd geleden dat we een blog gepost hebben. We zijn vooral bezig geweest met veel leuke opdrachten en projecten. Daardoor schoot het bloggen er een beetje bij in. Het hoogtepunt van de afgelopen maanden was toch wel onze tour met Caro Emerald. Wat een onwijs leuke opdracht was dat. We reisden heel Nederland door om in de theaters te koken voor de crew en band. Zo leuk om eens een kijkje achter de schermen te nemen! Hier kun je wat achter de schermen foto’s bekijken als je dat leuk vind. Maar goed, hoogste tijd voor een nieuw recept dus. Deze gehaktbroodjes maken we regelmatig voor bij de borrel maar zijn natuurlijk uitermate geschikt voor op tafel tijdens de paas brunch.
Ingrediënten voor deze gehaktbroodjes:
24 kleine rauwe gehaktballetjes (hiervoor heb je ongeveer een pond gehakt nodig,wij gebruikten deze)
500 gram bloem
halve eetlepel zout
21 gram verse gist (of 7 gram gedroogde)
halve theelepel kristalsuiker
2 eetlepels extra vergine olijfolie
325 ml lauw water
Zo maak je deze gehaktbroodjes:
Meng het bloem en het zout en zeef dit op een schone werkbank. Maak van het bloem een berg met in het midden een gat. Doe de gist, het lauwe water, de suiker en de olijfolie bij elkaar in een beker en roer dit met een lepel goed door. Laat 5 minuten staan. Giet het mengsel in het gat van de bloem en roer met een vork langzaam de bloem erdoor. Als alles goed gemengd is, kneden tot een soepel deeg. Laat dit deeg in een schaal onder een vochtige theedoek tot twee keer zijn volume rijzen. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
Wanneer het deeg twee keer zo groot is geworden kneed je het op de werkbank nog even goed door. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes en rol deze uit tot kleine cirkels met een diameter van ongeveer 5 centimeter. Doe dit op een met bloem bestoven werkbank.
Vouw het deeg voorzichtig om de gehaktballetjes en druk goed dicht. Zet de bolletjes met de onderkant naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 15 minuten. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld een verse tomatensaus of mangochutney.
Gezellige paasdagen voor iedereen!
Hier, hier en hier kun je nog andere leuke paas recepten vinden.