
Volgende week vieren we weer Pasen. Zoals elk jaar met de paasdagen proberen we het hele gezin aan tafel te krijgen voor een uitgebreide paas-brunch en gaan we weer richting het paashazen bos om eieren te zoeken met onze kleinzoon. Vorig jaar maakten we deze ombre eieren voor op de paas tafel. Een groot succes en veelvoudig gemaakt door onze blog-lezers. Voor deze paasdagen bedachten we gemarmerde eieren. We kleurden de eieren met bietensap en spinazie. Eenvoudig om te maken en een lust voor het oog!
Dit heb je nodig voor 10 gemarmerde eieren:
10 biologische eieren, bietensap, 1 zak spinazie
Zo maak je de gemarmerde eieren:
Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn. Laat ze schrikken onder de koude kraan en rol de eieren voorzichtig over het keukenblad zodat er kleine scheurtjes ontstaan. Voor een mooi marmer effect is het belangrijk dat je niet teveel barstjes maakt. Blancheer de spinazie 2 minuten in kokend water. Giet af en zet even op ijswater zodat de groenten goed afkoelt en zo mooi groen blijft. Hak de spinazie in een blender. Leg 5 eieren in een bakje met de bietensap en de andere 5 in de gehakte spinazie. Als de eieren niet helemaal onder staan voeg dan een klein beetje water toe. Laat de eieren ongeveer 12 uur in de koelkast staan zodat de kleuren goed in het ei kunnen trekken. Pel de eieren voorzichtig af zodat ze niet beschadigen. Droog ze goed af zodat ze niet afgeven. Je kunt de eieren het beste pellen net voordat je ze gaat serveren anders heb je kans dat de kleuren doorlopen. Leg de marmer eieren op een mooie schaal en versier eventueel met wat bloemen.
We wensen iedereen hele gezellig paasdagen!
2 Reacties
-
Ga ik zeker proberen deze paas!
-
Zo ontzettend gaaf! Dit móet ik gewoon doen deze Pasen <3
Mickey