Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  het nieuwe jaar

  het nieuwe jaar
  1 januari 2015 The Holy Kauw

  Vandaag doen we het rustig aan om ons op te laden voor het nieuwe jaar wat in het verschiet ligt. Wij kijken terug op een geweldig goed 2014.  In maart startten we ‘The Holy Kauw Company’ zonder ook maar enig vermoeden te hebben dat het zo ontzettend goed ontvangen zou worden. We hebben leuke, inspirerende en gepassioneerde mensen leren kennen, zijn mooie samenwerkingsverbanden aangegaan maar we hebben vooral ontzettend genoten van alles wat we hebben gedaan en waar we op dit moment mee bezig zijn.

  saladezuurdesem

  Het nieuwe jaar wat voor ons ligt, lacht ons toe. Er staan mooie nieuwe plannen op stapel en er komen leuke projecten aan waar we enorm veel zin in hebben. Om te beginnen koken we iedere eerste zondag van de maand met ons pop-up restaurant bij Marcus. We zouden het leuk vinden om jullie daar in het nieuwe jaar een keer te ontmoeten. Houd je van lekker eten en vind je het leuk om ons een keer live aan het werk te zien of eens een lekker wijntje met ons te drinken dan kun je hier reserveren.

  Aankomende zondag beginnen we met een mooi menu waar we onder andere deze salade serveren van gestoofde sjalotjes, gedroogde rauwe ham en blauwschimmelkaas.

  Dit heb je nodig voor 4 personen:

  2 eetl. olijfolie*klontje roomboter*4 plakken rauwe ham*12 sjalotjes*1 eetl. gehakte tijm*1 eetl. bruine basterdsuiker*2 eetl. balsamicoazijn*1 dl rode wijn*8 kerstomaatjes*4 sneetjes zuurdesembrood* 4 dunne plakjes blauwschimmelkaas (een stevige pittige)* 2 stuks roodlof (of witlof als dit moeilijk te verkrijgen is)*30 gr geroosterde hazelnoot (gehakt)*versgemalen zwarte peper

  Zo maak je deze salade:

  Leg de plakjes ham op een bakpapier en laat ze knapperig worden in de oven voor 15 minuten op 150 graden. Pel de sjalotjes, halveer ze of snijd ze in vieren. Voeg ze met de tijm, bruine basterdsuiker, balsamicoazijn en wijn bij wat boter in een koekenpan en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Snijd de roodlof in halven, besprenkel met olijfolie en rooster in een droge pan tot ze beetgaar zijn.Rooster het zuurdesembrood . Leg op vier borden een sneetje brood met daarop een halve roodlof met de gestoofde sjalotjes en de in plakjes gesneden kaas en de tomaatjes. Garneer met de plak rauwe ham en sprenkel nog wat olijfolie over de salade. De saus waarin de sjalotten gestoofd zijn is tevens de dressing. Bestrooi de salade met wat gehakte hazelnoten en maak af met een draai zwarte peper. Enjoy!

  Wij wensen al onze volgers en blog-lezers een liefdevol en smakelijk nieuw jaar.  Do small things with great love!

   

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *