Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  kip met eekhoorntjesbrood

  kip met eekhoorntjesbrood
  12 december 2014 The Holy Kauw

  Onlangs ontdekten we dit ontzettende lekkere voorgerecht. Kip met eekhoorntjes brood, Parmezaanse kaas en rucola. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en echt waar,  je eet je vingers erbij op. Wij vinden het belangrijk om producten te gebruiken van goede kwaliteit wanneer we koken omdat dit de smaak altijd ten goede komt. We gebruiken liever iets minder van een wat betere (en vaak iets duurdere) kwaliteit dan dat we smaak moeten inleveren omdat we goedkope ingrediënten gebruiken.  Zo gebruiken wij altijd bio kip omdat deze veel meer smaak heeft en niet onbelangrijk het kippetje een beter leven heeft gehad. kiptomaatWij aten dit gerecht met tomaatjes uit de oven en wat vers brood maar het kan ook heel lekker met een mooie pasta. Je kan dit kipgerecht ook heel goed met Kerst serveren als voorgerecht op een beetje tagliatelle en om het meer kerstallure te geven kun je het afmaken met wat vers geschaafde truffel. Succes verzekerd!

  kip

  Wat heb je nodig voor 4 personen (voorgerecht):

  2 (bio)kipfilets*25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (te koop bij de betere delicatesse zaak)*100 graag Parmezaanse kaas*een klein zakje rucola*1 glas droge witte wijn*1 teen knoflook*2 eetlepels olijfolie*bloem*peper&zout

  Zo maak je het:

  Wel de gedroogde paddestoelen een half uur in lauw/warm water. Snijd de kip in hele dunne filets en bloem deze. Verhit de olijfolie in een koekenpan met 1 hele geplette teen knoflook. Bak op middelmatig vuur de kip om en om aan. Blus af met een glas witte wijn en laat  inkoken tot de helft. Voeg de paddestoelen toe en een klein beetje van het vocht waar de paddestoelen in geweld zijn en laat op laag vuur het inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kip met saus over vier bordjes. Doe hier wat rucola overheen en leg er wat parmezaanse kaas in flakes op. Enjoy!

  (De tomaatjes die wij erbij aten zijn met een beetje olijfolie en wat peper&zout ongeveer 8 minuten in een oven van 180 graden gegaard.)

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *