Neem simpel en snel contact op

Voornaam*

Emailadres*
Achternaam*

Telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht


linzensoep met limoen

linzensoep met limoen
26 maart 2015 The Holy Kauw

Vorige week dacht ik even dat het voorjaar echt begonnen was. We dronken koffie in de tuin, ik kocht een nieuwe zonnebril en kreeg zelfs bijna zin om de ramen te gaan zemen (bijna hoor). Helaas helaas ’t bleek slechts een klein voorproefje. Op het moment lijkt het eerder herfst dan het voorjaar waar iedereen zo naar verlangd. Eigenlijk was ik van plan om een salade te maken van de linzen maar omdat ik het zo ontzettend koud had gooide ik de plannen om en maakte in plaats van salade een linzensoep met limoen. rodelinzensoepIn Frankrijk worden linzen ‘kaviaar van de armen’ genoemd. Ze bevatten enorm veel gezonde voedingstoffen en heel veel eiwitten waardoor ze een hele goede vleesvervanger zijn.

rodelinzenEen bordje linzensoep is nou niet bepaald fotogeniek maar de smaak is echt bijzonder goed. Om deze soep te maken is er groentebouillon nodig. Het liefst gebruiken we verse bouillon voor onze soepen maar wanneer er weinig tijd is gebruiken we bij uitzondering bouillonblokjes. Wel altijd biologische blokjes omdat in de meeste andere bouillonblokjes Ve-tsin is toegevoegd. Een smaakversterker (E nummer) die helemaal niet gezond is en bovendien wordt de soep er niet lekkerder op wanneer je ze gebruikt.

Voor 4 personen linzensoep met limoen heb je nodig:

olijfolie, 1 grote ui in ringen gesneden, 2 tenen knoflook in stukjes gesneden, een halve gehakte rode peper (of een hele als je van pittig houdt), 250 gram rode linzen, 1 limoen, 1,5 liter groenten bouillon, wat gehakte koriander en wat Griekse yoghurt, zout en peper.

Zo maak je deze soep:

Bak de ui in wat olie zachtjes gaar, doe hier de knoflook en de rode peper bij en bak deze nog even mee. Doe de linzen, de hete bouillon en de rasp van de schil van een limoen erbij en laat zo’n 30 minuten zachtjes koken. Voeg als laatst beetje bij beetje het sap van de limoen (tussendoor proeven zodat de soep niet te zuur wordt) toe en breng verder op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een lepeltje Griekse yoghurt en wat blaadjes gehakte koriander.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Tweede druk boek ZONDAG