Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  lolly’s van visvrije tonyn

  lolly’s van visvrije tonyn
  22 maart 2016 The Holy Kauw

  De tonijn is zwaar overbevist en daardoor bijna uitgestorven. Eigenlijk eten we die dus liever niet meer Maar omdat we tonijn wel erg lekker vinden en je er hele leuke dingen mee kunt doen is de visvrije tonyn van De Vegetarische Slager een uitkomst. Er komt geen vis aan te pas maar is zo ontzettend lekker en niet van echt te onderscheiden. Je kunt er bijvoorbeeld deze lolly’s van visvrije tonyn van maken. Ze zijn heerlijk en zijn leuk om te serveren tijdens een feestje. Deze lolly’s van visvrije tonyn zijn echt super snel gemaakt en wij vinden dat ze eigenlijk ook wel een plekje verdienen tussen de gemarmerde eieren op de paas-tafel!IMG_5144-2

  Dit heb je nodig voor 8 lolly’s:

  1 pakje visvrije tonijn, 1 tl limoensap, 1 el gehakte bieslook, peper, sesamzaadjes*, 1 el mayonaise, wasabi (naar smaak), 8 lolly stokjes, sojasaus, tuinkers (optioneel)

  Zo maak je deze lolly’s van visvrije tonyn:

  Meng de visvrije tonijn met de gehakte bieslook, het limoensap en een draai van de pepermolen. Rol stevige balletjes van het tonyn mengsel. Rooster het sesamzaad goudbruin en laat goed afkoelen op een schaaltje. Rol de tonyn balletjes door de afgekoelde sesam totdat ze overal bedekt zijn. Leg de tonyn/sesam balletjes voorzichtig op een schaal. Roer wat wasabi naar smaak door de mayonaise. Doe op elk balletje een klein toefje wasabi mayonaise en garneer eventueel af met tuinkers. Steek nu de lolly stokjes in de tonyn balletjes. Serveer de visvrije tonyn lolly’s met wat sojasaus om in te dippen.

  * Wij gebruikten voor de foto verschillende kleuren sesamzaadjes. Deze zijn niet overal verkrijgbaar. Je kunt voor dit recept ook sesamzaad in één kleur gebruiken.

  tonijnlolly

   

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *