
Tegenwoordig verzinnen en maken wij in opdracht veel recepten die veganistisch zijn. De eerste paar keer vond ik dit best lastig omdat in veel gerechten vaak room, kaas of boter gebruikt wordt om smaak toe te voegen. Een hele uitdaging om hiervoor vervangende veganistisch producten te vinden. Inmiddels zijn we daar behoorlijk handig in geworden en vinden we het een sport om de lekkerste recepten te verzinnen zonder toevoeging van dierlijke producten. Ook deze mangotaart die we maakten en fotografeerde is volledig veganistisch. En het is niet alleen een prachtige taart geworden waar je mee voor de dag kunt komen, maar hij is ook nog eens super lekker en helemaal plantaardig dus. Ingrediënt voor de mangotaart:
Voor de bodem:
Ca. 40 ontpitte dadels, 140 gram amandelen, 6 el boekweit of amandelmeel
voor de vulling:
60 gram cashewnoten, 2 mango’s, 2 el kokosolie, een druppel vanille essence
voor de garnering:
2 mango’s
Verder:
Een silicone quiche vorm, een deegroller, plastic folie
Zo maak je deze vegan mangotaart:
Maak eerst de vulling door de cashewnoten 15 minuten te wellen in lauw water. Snijd 2 mango’s in blokjes en doe deze samen met de gewelde cashewnoten, de kokosolie en de vanille-essence in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot er een gladde massa ontstaat. Zet de vulling even weg in de koelkast terwijl je aan de bodem begint.
Doe de dadels samen met de amandelen en het meel in de keukenmachine en mix tot een plakkerige deeg massa. Wanneer het deeg niet plakkerig genoeg is kun je eventueel nog wat rijststroop toevoegen. Rol het deeg gelijkmatig uit tussen twee stukken plastic folie (zo voorkom je dat het deeg aan de roller blijft plakken) en bedek een quiche-vorm met het deeg. Wanneer je een silicone bakvorm gebruikt kun je de taart later het meest makkelijk uit de vorm verwijderen. Schep de vulling in de taartbodem.
Maak voor de garnering 2 mango’s schoon en snijd deze in mooie plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs op de vulling. Begin met de buitenste rand en werk zo naar binnen tot de taart helemaal gevuld is met plakjes mango. Zet de taart een uur of 2 in de vriezer zodat ie mooi stevig wordt. Haal de mangotaart ongeveer een kwartier voor aansnijden uit de vriezer zodat ie wat op temperatuur kan komen.
Lekker om te serveren met (vegan) lavendel-room.
2 Reacties
-
Wow, het ziet er prachtig uit! <3
-
Ziet er fantastisch uit. Ga het 1ste kerstdag maken….Thx voor recept alvast