Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  merengues

  merengues
  21 december 2014 The Holy Kauw

  Merengues zijn misschien wel de makkelijkste mini gebakjes om te maken. Omdat je er eigenlijk alleen poedersuiker en eiwit voor nodig hebt zijn de ingrediënten meestal al in huis. Ideaal dus om te maken als je bent vergeten om wat voor bij de koffie te kopen of als je onverwacht gasten krijgt. Ze zitten wel bomvol met suiker dus wij proberen ons te beperken tot het eten van dit soort zoetigheid tot feestdagen.

  kerstmerenques

  Om de merengues een speciale ondergesneeuwd kerstuiterlijk te geven hebben we ze bestrooid met kokos waardoor ze eigenlijk nog veel lekkerder zijn geworden.

  zoetekerst

  Dit heb je nodig om deze kerst merengues te maken:

  2 eiwitten* 100 gram kristalsuiker*geraspte kokos (optioneel)

  Zo maak je ze:

  Doe de eiwitten in een grote ontvette kom (glas of metaal). Klop het eiwit op middelhoge snelheid met de mixer of in de foodprocessor tot ie schuimig wordt. Verhoog dan de snelheid van de machine tot maximaal totdat het eiwit pieken krijgt. Schep al kloppend geleidelijk de suiker erbij (steeds 1 eetlepel toevoegen). Als het schuim goed is moet het glad en glanzend zijn. Voel eventueel met je vingers of het nog korrelig is. Wanneer dit zo is dan moet het nog even langer draaien. Wanneer je de bak met opgeslagen eiwitten op zijn kop kan houden zonder dat de inhoud eruit loopt, is het schuim klaar om verder te verwerken. Doe het eiwit in een spuitzak en maak er mooie rozetten van op een bakplaat met bakpapier (kan eventueel ook met een lepel). Bak de merengue in ongeveer 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 90 graden. Enjoy!

  Wil je de merengues ook met kokos bestrooien, bestrijk ze dan na het bakken met een beetje met water gemengde honing zodat de kokos goed blijft plakken.

   

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *