Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  ombre eieren

  ombre eieren
  25 maart 2015 The Holy Kauw

  Toen onze kinderen klein waren verzorgde we jaren lang honderden gevulde eieren voor de Paas brunch op school.  Met pasen in het vooruitzicht leek het ons leuk om weer eens gevulde eieren te maken. Ombre eieren deze keer, zodat ze straks de show stelen op de paas tafel. roze gevulde eierenNou is het maken van een gevuld ei niet moeilijk. De opmaak van het ei is belangrijk vinden wij. Om mooie een mooie fijne vulling te krijgen is het belangrijk om het eigeel voordat je het gaat aanmaken door een zeef te drukken. En wanneer je het ei gaat vullen wordt dit het allermooist als je dit met een spuitzak doet. Om de eieren een mooi roze randje te geven moet je ze minimaal 12 uur in een marinade van biet leggen.

  roze eitjespaaseiVoor 10 gevulde ombre eieren heb je nodig:

  5 middelgrote eieren, 2 flinke eetlepels mayonaise, worcestersaus, een beetje kerrie, peper en zout. 

  Voor de marinade om de eitjes mooi roze te krijgen heb je nodig:

  700 gram bieten uit een pot, 50 ml rode wijn azijn, 4 eetlepels witte basterd suiker

  Zo maak je ze:

  Leg de eieren voorzichtig in kokend water en laat ze 8 minuten koken. Pureer ondertussen de bieten met het vocht, de azijn en suiker in het bakje van de staafmixer. Wanneer de eieren gekookt zijn, laten schrikken en voorzichtig afpellen zodat ze niet beschadigen (eieren die kapot gekookt zijn niet presenteren maar gewoon lekker zelf opeten). Schenk de bietensap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Laat ze afgedekt minimaal 12 uur marineren in de koelkast. Spoel de eieren na 12 uur af onder de koude kraan en halveer ze voorzichtig. Probeer de eieren zo schoon mogelijk te houden door steeds je mes schoon te maken na het doorsnijden van een ei. Wip met een lepeltje voorzichtig de dooiers eruit. Wrijf de dooiers door een bolzeef zodat je een mooie fijne vulling krijgt. Schep 2 flinke eetlepels mayonaise bij de fijn gemaakte eidooiers. Voeg een beetje zout, peper en kerriepoeder toe en een paar druppels worcestersaus (dit maakt echt het verschil!). Roer alles goed door elkaar en doe het mengsel in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Vul de eitje met een rosetje van het eigeel mengsel. Om af te maken kun je het ei afgarneren met een takje groen (bieslook of peterselie).

  Zo, nu kun je flitsend voor de dag komen met de paas brunch!

   

  6 Reacties

  1. kliefje 8 jaren geleden

   Prachtig vind ik ze! 🙂 (Gewoon een fles bietensap komen en ze daarin marineren is geen optie? Ik houd van makkelijk nl 😉

  2. Lizet 8 jaren geleden

   Ziet er zo mooi uit! Helaas houd de helft van het huishouden hier niet van eieren… Maar wie weet kan ik er stiekem een paar voor mezelf maken! 😉 haha!

  3. Makien Verkroost 8 jaren geleden

   Wat een leuk en origineel idee voor een ouderwets recept 😀 Ik ga het zeker ‘ns proberen, nog vóór Pasen… Want roze kan natuurlijk altijd ;)!

  4. By Marloes Thuis 8 jaren geleden

   Ik heb er maar 1 woord voor… PRACHTIG!

  5. Meiss 7 jaren geleden

   Trekt de smaak van de bieten dan niet in de eieren?

  6. Demi | DE KOOKFABRIEK 7 jaren geleden

   Erg leuk die roze eitjes! En wat een prachtige foto’s!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  *