Neem simpel en snel contact op

Voornaam*

Emailadres*
Achternaam*

Telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht


Pasen
1 april 2015 The Holy Kauw

Als je naar buiten kijkt zou je het niet zeggen maar komend weekend vieren we weer Pasen. Dat betekent hier heerlijk een dag extra vrij en aanschuiven aan een mooi gedekte tafel voor de brunch. Lang geleden liepen we uren in het paashazen bos om  eieren te zoeken met onze kinderen. We schilderden eieren aan de lopende band en we maakten paasbroodjes. Waarschijnlijk doen we dit volgend jaar weer met onze kleinzoon die dan twee jaar is maar dit jaar brunchen we gezellig met elkaar.

tulband pasen

Naast de gekleurde gevulde eieren maakten we ook een tulband voor Pasen. Hiervoor gebruikten we een recept van gewoon cake beslag en maakten gele glazuur van poedersuiker en gele kleurstof

paaskeekDit heb je nodig om deze tulband voor pasen te maken voor:

250 gr zelfrijzend bakmeel, 250 gr zachte boter, 200 gr witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren, poedersuiker, gele kleurstof, een tulband bakvorm

Zo maak je hem:

Verwarm de oven voor op 160 °C.   Zeef het bakmeel boven een kom.
Klop in een beslagkom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker met de mixer in ca. 10 min. tot een crèmekleurige, romige massa. Klop de eieren er een voor een door; voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal door botermengsel is opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toe en meng met een spatel luchtig door het beslag. Vet de bakvorm goed in, doe het beslag in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
Schuif de vorm op het rooster in het midden van de oven en laat de tulband in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken (erin gestoken satéstokje komt er dan droog uit). Neem de tulband uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Doe voor het glazuur poedersuiker in een kom en doe hier een klein beetje warm water bij. Roer tot de gewenste dikte. Als het glazuur te dun is wat poedersuiker erbij doen en is ie te dik doe er dan een klein beetje water bij. Breng op kleur met kleurstof en schenk de glazuur over de cake. Je kunt de cake garneren met wat je mooi of lekker vind. Wij gebruikten pastelkleurige paaseitjes en Kamille.

We wensen iedereen gezellige dagen met Pasen en laten we hopen dat de zon een beetje zal schijnen!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Pre-order ons nieuwe boek!