Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  pastasalade met gerookte makreel

  pastasalade met gerookte makreel
  2 juni 2015 The Holy Kauw

  Oh yeah, het mooie weer schijnt er eindelijk aan te komen! Wanneer het lekker weer is, hebben we meestal niet zoveel zin om boven de hete pannen te staan en eten we heel graag salades. Met name pastasalades zijn handig om bij mooi weer te eten omdat je dit heel goed van te voren klaar kunt maken zonder dat de smaken verloren gaan. Sterker nog, de salade wordt lekkerder als hij een poosje staat zodat de smaken dan goed in kunnen trekken.

  makreelpastaEr is veel variatie mogelijk met pasta salades. Eigenlijk kun je er in doen wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt staan. Wij maakten deze keer een pasta salade met gerookte makreel, snijbonen en verse oregano.

  pastasaladeWat heb je nodig voor de pastasalade met gerookte makreel (4 personen):

  250 gram vlinderpasta, 200 gram gerookte makreel, (wij gebruikte de visvrije makreel van de vegetarische slager die alleen te koop is in hun conceptstore in Den Haag maar gerookte makreel van de visboer kan natuurlijk ook prima), 250 gram verse snijbonen, een bakje kerstomaten, een grote rode ui, een handje zwarte olijven, verse oregano, 1 dl olijfolie, sap van 1 citroen, 1 theelepel honing, 2 tenen geperste knoflook, mosterd peper en zout.

  Zo maak je het:

  Kook de pasta tot ie al dente is en spoel koud. Snijd de snijbonen in gelijke stukken en blancheer een minuut of 4 en spoel deze ook goed koud na. Door geblancheerde groenten koud na te spoelen voorkom je dat het verder nagaart en dat de groente te gaar wordt en het zorgt ervoor dat de groenten mooi van kleur blijft. Snijd de rode ui in parten en de olijven in ringetjes. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin even (ongeveer een minuut) heel heet, de kerstomaatjes met 1 teen knoflook, zout en peper. Maak een dressing van de olie, citroensap, honing, knoflook, mosterd, peper en zout. Meng de pasta met de rode ui, de olijven de snijbonen, de gebakken tomaatjes en een handje verse oregano en maak aan met de dressing. Doe de pasta in een mooie schaal en leg hierover de gerookte makreel in stukjes.

  2 Reacties

  1. Nelleke 9 jaar geleden

   De salade staat klaar voor vanavond! Even geproefd natuurlijk….lekkerrrrr. Dank.

  2. Nelleke 9 jaar geleden

   De salade staat klaar voor vanavond! Even geproefd natuurlijk….lekkerrrrr. Dank.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *