Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  pastel chocolade met lentebloemen

  pastel chocolade met lentebloemen
  14 april 2015 The Holy Kauw

  Wist je dat je een heleboel bloemen die nu in de tuin staan gewoon kunt eten? Het schattige vergeet-me-nietje bijvoorbeelden en de aloude violen. Ze staan vooral heel decoratief over salades maar wij besloten er deze keer pastel chocola met lentebloemen mee te maken.

  bloemenchocoHet ziet er nogal indrukwekkend uit maar is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken.  Prachtige stukken gekleurde chocolade met bloemen erin voor bij de thee, de visite zal onder de indruk zijn!

  bloemenchoco1IMG_7851Wat heb je nodig voor deze pastel chocolade met lentebloemen:

  Bloemen uit de tuin (bij gebrek aan tuin, je kunt ook verschillende eetbare bloemen kopen), 2 repen witte chocolade (wij gebruikten chocolade druppels), kleurstof, taart decoratie (hier hebben we suiker parels gebruikt), vetvrij papier.

  Zo maak je het:

  Verkruimel 1 reep chocolade in een stalen kom en zet deze op een pan met een laagje water op het vuur. De kom mag het water niet raken. Verwarm het water tot de chocolade gaat smelten. Deze techniek heet ‘au bain marie‘. Wanneer de chocola helemaal gesmolten is dan druppel je er voorzichtig wat kleurstof doorheen tot het de gewenste kleur heeft aangenomen. Roer goed door zodat de chocolade egaal van kleur is. Giet de gekleurde chocolade op het vetvrij papier en en smeer mooi uit zodat het overal even dik is. Bestrooi de nog warme chocolade met de bloemen en de rest van de decoratie. Zet in de koelkast en laat de chocolade hard worden. Doe vervolgens hetzelfde met de volgende kleur. Wanneer beide kleuren chocolade zijn afgekoeld kun je het in stukken snijden of breken en is het klaar om te serveren. Heerlijk ‘s middags bij de thee of als decoratie op een dessert!

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *