Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  picknick&lemon curd

  picknick&lemon curd
  20 juli 2015 The Holy Kauw

  Picknick&lemon curd en perfecte combinatie wat ons betreft. We realiseren ons elke dag weer dat we veel geluk hebben dat we ons geld verdienen met het werk wat we het allerliefste doen. Afgelopen weken waren erg druk maar omdat we zo ontzettend veel plezier hebben in wat we doen is dat nooit vervelend. Afgelopen zaterdag verzorgden we het eten op een gezellig picknick feestje in het prachtige Sonsbeekpark in Arnhem. Het zonnetje erbij, vrolijke lieve mensen, lekker eten, een drankje en wat muziek. Een betere werkplek kunnen we ons niet wensen!

  picknick3We maakten homemade lemonade, verschillende belegde stokbroden, verschillende soorten pizza punten en een frisse lemon curd. Wat is het toch heerlijk als mensen blij worden van al dat eten wat we met liefde en zorg hebben klaargemaakt. Vooral de lemon curd was een groot succes. Het recept zal ik hier met jullie delen.

  pizzapicknick2

  Lemon curd is lekker als toetjes maar je kunt het ook gebruiken voor taarten of een beschuitje of scone ermee besmeren. Wij maakten een lemon curd met slagroom, kruim van kletskoppen en een takje munt.

  Dit heb je nodig voor een potje lemon curd:

  120 gram boter, 3 citroenen, 3 eieren, 230 gram suiker

  Zo maak je deze lemon curd:

  Smelt de boter in een pannetje zonder dat ie bruin wordt. Was de citroenen goed schoon (of neem biologische citroenen) en rasp de schil. Doe het citroenrasp bij de gesmolten boter. Pers de citroenen uit en meng het sap met de eieren en de suiker. Doe het citroensap mengsel bij de gesmolten boter en laat 4 minuten zachtjes op staan zonder dat het kookt. Ondertussen goed blijven roeren. Wanneer de lemon curd de juiste dikte heeft (vla dikte) van het vuur halen en af laten koelen. Wanneer de lemon curd goed is afgekoeld kun je het in een pot ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

  Heb je binnenkort ook iets te vieren en wil je je op jou feestje niet druk hoeven te maken over het eten? Wij komen je graag helpen. Mail ons voor een afspraak zodat we kunnen bespreken wat je wensen zijn. info@theholykauw.nl

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *