Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    pizza lolly’s

    pizza lolly’s
    12 juli 2016 The Holy Kauw
    pizza lolly

    Laatst werd ons gevraagd om een lunch en bbq te verzorgen op een feest ter ere van de adoptie van een lief meisje uit Kenia. Op dit feestje zouden veel kindertjes komen dus verzonnen we wat gerechtjes speciaal geschikt voor kinderen waaronder deze pizza lolly’s. Een heel eenvoudig te maken traktatie waar ook de volwassen gasten zich tegoed aan deden bij de borrel. Deze pizza lolly’s zijn niet alleen heel verrassend op een feestje maar is ook een leuke traktatie voor kindjes die jarig zijn of om te presenteren bij de lunch.

    IMG_7752

    We maakten dit recept ook voor De Vegetarische Slager en gebruikten daarvoor dit product. Maar je kunt voor deze pizza lolly’s ook kiezen van een vulling van alleen kaas of bijvoorbeeld ham of salami. Eigenlijk is het net als bij de gewone pizza. Gebruik gewoon wat je lekker vind.
    IMG_7771

    nodig voor ongeveer 30 pizza lolly’s:

    Voor het deeg: 1,5 dl handwarm water, 15 gram verse gist, 1 tl suiker, 250 gr bloem, ½ tl zout, 2-3 el olijfolie

    Voor de topping:

    1 ui, 1 teen knoflook, 1 blik tomaten, een handje verse Italiaanse kruiden (gehakt), blaadjes basilicum, 2 el olijfolie,  geraspte kaas Parmezaanse kaas, peper en zout, 30 lollystokjes

    Bereidingswijze:

    Doe de gist in een kommetje en los met de suiker op in ½ dl van het water. Roer het mengsel goed glad. Meng de bloem met het zout in een beslagkom door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Schenk de gist oplossing in het kuiltje. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het deeg met de hand tot een samenhangende massa die loslaat van de kom. Bestuif het aanrechtblad met bloem en leg hierop het pizzadeeg. Rol het pizzadeeg met 1 hand zodat er een korte rol ontstaat. Draai het deeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het deeg soepel en elastisch is (dit duurt ongeveer 10 minuten). Maak een bal van het deeg en laat het onder een doek op een warme plek één uur rijzen. Bestuif het aanrechtblad opnieuw met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een rechthoek ongeveer ten grote van een bakplaat.

    Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit deze zachtjes in wat olijfolie zodat ze niet verkleuren. Voeg de tomaten en de gehakte Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

    Smeer de tomatensaus over het uitgerolde pizzadeeg en verdeel hierover wat geraspte Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum. Rol het deeg in de lengte op en plak de randjes een beetje vast zodat ze niet open gaan tijdens het bakken.  Snijd de rol voorzichtig in plakjes van ongeveer 1 centimeter en leg de plakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de pizza rondjes voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Wanneer de pizza rondjes wat zijn afgekoeld kun je de lolly stokjes erin prikken.

    0 Reacties

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    *