Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  Lowlander beer and The Holy Kauw TREE TO TABLE collaboration

  Van boom tot bier

  Bekijk hier de trailer.

  De bierpionieren van Lowlander Beer gingen deze winter meer dan ooit tegen de stroom in door geen typisch donker, zwaar winterbier te introduceren maar een licht en verfrissend brouwsel voor koude winterdagen. Dit jaar kocht de botanische brouwerij de benodigde sparrennaalden voor dit Winter IPA nog in, maar in 2019 zijn het gebruikte bomen die het bier zijn subtiele sparsmaak geven. Er is 600 kilo naalden nodig voor de productie van het winterbier.
  Om dat te halen, haalt Lowlander niet alleen huis-tuin-en-keuken-bomen op. Ook Hortus Botanicus Amsterdam, Mama Makan, RAI en Horecava sloten zich aan bij de missie om een bestemming te vinden voor gebruikte kerstbomen en doneren na de feestdagen hun boom aan Lowlander. Voor het brouwen van de Winter IPA zijn enkel de naalden nodig, toch zal Lowlander de complete boom hergebruiken in o.a. giftsets. Daarnaast borrelt volgend jaar ook een nieuwe creatie in de ketels: Lowlander Botanical Brut, een limited edition bruisend bier met spar en champagnegist.

  Tree to Table campagne

  Om de inzameling, opslag en verwerking van de naalden en bomen mogelijk te maken, lanceert Lowlander na de feestdagen de ‘Tree to Table’ crowdfunding campagne. Kampman: ‘We halen de bomen op zodat doneren supermakkelijk wordt. Daarna moeten we de kwaliteit van de naalden beschermen om er bier van te kunnen brouwen. Én moet de rest van de boom verwerkt worden tot bijvoorbeeld de kaas en rookmot voor de Tree to Table editie van de Botanical Brewkitchen pop-up diners. Dat vraagt om expertise die wij zelf niet hebben. En dat is kostbaar. Daarnaast geven we met crowdfunding tegelijkertijd de Lowlander-community als eerste de kans om alle nieuwe producten te proeven.’ Via de crowdfunding zijn o.a. de limited edition Winter IPA giftset, de Lowlander Botanical Brut en tickets voor de pop-up diners te koop.

  0000

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *