Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  Made by The Holy Kauw: DE ALLEREERSTE NEDERLANDSE CRANBERRY KETCHUP

  cranberry ketchup

  Amsterdam, oktober 2020 – Wie denkt dat de knalrode tomaat het alleenrecht heeft op ketchup, heeft de allereerste Cranberry Ketchup van de Lage Landen nog niet geproefd. Brouwerij Lowlander – inderdaad, die van de natuurlijk lekkere, botanisch gebrouwen bieren – ontdekte dat hét ingrediënt van hun nieuwste Autumn Ale, de Terschellinger Cranberry, verwerkt wordt tot zo’n beetje álles, behalve dus een ketchup. En dat terwijl we de saus te danken hebben aan Nederlandse zeevaarders. Net als de botanische bieren van Lowlander inderdaad en dus stopte de brouwer deze keer geen bier maar ketchup in de bierfles. Met naast friszure, biologische Terschellinger Cranberries een flinke vleug verwarmende kruiden en natuurlijk een scheutje Autumn Ale. De slechts 250 flesjes zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar in Lowlanders webshop.

  Annemieke, ambassadeur bier & food pairing bij Lowlander: “Op zoek naar de lekkerste herfst gerechten om onze Autumn Ale – gebrouwen met cranberries en gember – mee te pairen kwamen we een lange lijst aan cranberry producten tegen; van gin en azijn tot snoepjes en kruidenboterkruiden. We kenden de handelsgeschiedenis van ke-tsjap, een saus van gepekelde vis en kruiden die in de 17e eeuw door Nederlandse zeevaarders werd meegebracht uit China. Toen we ook nog eens ontdekten dat het originele recept van de welbekende tomatenketchup alcohol bevat stonden we al snel in de keuken: om de allereerste cranberry ketchup van de Lage Landen te maken. Mét een scheutje Autumn Ale natuurlijk.”

  LOWLANDER CRANBERRY KETCHUP: MET DE HAND AFGEVULD, GELABELD EN GENUMMERD

  In het ketchup recept speelt de friszure cranberry – uiteraard geplukt op Terschelling – de hoofdrol. Specerijen als piment, kruidnagel, mosterdbloem en gember zorgen voor een vleugje herfstige warmte en een flinke scheut Lowlander Autumn Ale geeft een subtiele koolzuur bubbel. De 250 flesjes Lowlander Cranberry Ketchup werden vervolgens met de hand afgevuld, gepasteuriseerd, gelabeld en genummerd; een uniek item dus

  KOKEN MET CRANBERRY KETCHUP

  Annemieke: “Natuurlijk maakten we als echte Lowlanders een tosti, maar dan wel eentje met een twist, die perfect bij de friszure ketchup én een glas Lowlander Autumn Ale past. Je kunt trouwens ook perfect koken met de ketchup hebben we ontdekt; je proeft echt het seizoen van overvloed in de fles!”

  Lowlander Cranberry Ketchup is in een oplage van slechts 250 flesjes verkrijgbaar in de webshop van Lowlander voor €9,95 per stuk. Proeven naast een glas Lowlanders Autumn Ale maakt het natuurlijk helemaal af; een giftset met 2 bieren, een glas en de fles ketchup kost €15,99. Ook vind je de recepten die Lowlander maakte met de Cranberry Ketchup op Lowlanders bier & foodpairing pagina.

   

  0000

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *