Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    Quinoa salade met biet en geitenkaas

    Quinoa salade met biet en geitenkaas
    28 januari 2015 The Holy Kauw

    Quinoa is op het moment nogal hip maar wij eten het hier al jaren, gewoon omdat we het heel erg lekker vinden en je er zoveel mee kunt maken. Hip of niet deze Quinoa salade met biet en geitenkaas is echt een aanrader. Heel gezond en super smakelijk.quinoabietDe salade op de foto is afgemaakt met gehakte hazelnoten maar als je het lekker vind om er vlees bij te eten kun je deze ook vervangen door uitgebakken spekblokjes. Je kunt natuurlijk voorgekookte bieten gebruiken voor dit gerecht maar het allerlekkerst is om rauwe bieten te gebruiken en deze te roosteren in de oven. Hierdoor komt de smaak van de bieten zoveel beter tot zijn recht. Bij deze salade aten wij vers Turks brood met een dip van dikke Turkse yoghurt met munt, citroen, knoflook en een rood pepertje. Erg lekker!

    quinoabietDit heb je nodig (voor 4 personen):

    500 gram rauwe rode biet (of gekookte wanneer je weinig tijd hebt), 150 gram quinoa, 3 sinaasappels, 200 gram geitenkaas, een zakje veldsla, 2 eetlepels gehakte munt, gehakte hazelnoten, 2 eetlepels sesam of hazelnoot olie, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

    Zo maak je deze Salade van Quinoa met biet en geitenkaas:

    Maak de bieten goed schoon, wrijf in met een beetje olijfolie, bestrooi met peper en zout verpak ze in aluminium folie. Rooster ze 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Voordat je de bieten uitpakt eerst even af laten koelen. Schil ze en snijd ze in stukjes (wanneer je gekookte bieten gebruikt kun je ze gelijk in stukjes snijden zonder ze eerst te roosteren). Kook de Quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Snijd 2 sinaasappels in partjes (de partjes tussen de vliesjes uitsnijden). Hak de verse munt en de hazelnoten en maak de dressing door 1 sinaasappel uit te persen, hierdoor 2 eetlepels sesam of hazelnoot olie te roeren en een beetje peper en zout toe te voegen. Meng de veldsla, Quinoa, bieten, sinaasappel partjes en gehakte munt met de dressing door elkaar en doe in een schaal. Verkruimel hier de geiten kaas overheen en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Enjoy!

     

    1 Reactie

    1. Eefje 8 jaren geleden

      Klinkt en ziet er heerlijk uit, ga ‘m pinnen!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    *