Neem simpel en snel contact op

    Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

    salade van groene asperges en Halloumi

    salade van groene asperges en Halloumi
    8 januari 2015 The Holy Kauw

    Deze vegetarische salade van groene asperges en Haloumi is echt een grote favoriet hier in huis. De combinatie van de Halloumi met de sinaasappel is echt heel erg fris en lekker.  Halloumi is een Griekse/Turkse kaas die genaakt is van een mengsel met geiten en schapenmelk. Het is heel stevig van structuur en omdat Halloumi een hoog eiwitten gehalte heeft, is het een ideale kaas om te bakken of te grillen.

    salade Halloumi

    Tegenwoordig hoef je niet naar het buitenland om een goede Halloumi te eten. De kaas is gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn en bij de meeste toko’s. Je kunt echt alle kanten op met deze kaas. Zo kun je het bijvoorbeeld eten met spinazie of verwerken in een linzensalade maar het is ook heel erg lekker met couscous. De salade van groene asperges en Halloumi kan goed gegeten worden als voorgerecht met wat grof boeren brood met bijvoorbeeld een verse tapenade maar ook als bijgerecht met een lekkere pasta aioli.

    hallounmi en sinaasappel

    Dit heb je nodig voor bij of voorgerecht voor vier personen:

    2 el honing*1 tl mosterd*2el appelazijn*olijfolie*300 g groene gegrilde asperges*3 sinaasappels (partjes tussen de vliesjes uitgesneden*25 g rucola*75 g bloem (gekruid met zeezout en peper)*2 losgeklopte eieren*50 g panko (of paneermeel)*20 g geraspte Parmezaanse kaas*300 g Halloumi (in driehoeken gesneden)*takjes verse kruiden voor de garnering

    Zo maak je deze salade van groene asperges met Halloumi:

    Klop honing, mosterd, azijn en 80 ml olijfolie door elkaar. Meng de asperges, sinaasappel en rucola door elkaar. Doe in 1 bord het losgeklopte ei en in en ander bord de bloem. Vermeng de panko met de geraspte Parmezaanse kaas in weer een ander bord. Haal de plakken Halloumi eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door het panko mengsel. Laat deze paneerlaag ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast. Verhit 1 cm olijfolie in een koekenpannen op middelhoog tot hoog vuur en bak de Halloumi in 1 minuut aan elke kant bruin en knapperig. Meng voor het serveren de salade met de dressing en leg hierop de Halloumi en verse kruiden. Enjoy!

    0 Reacties

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    *