Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  salade van radijs en zure appel

  salade van radijs en zure appel
  11 januari 2015 The Holy Kauw

  Radijsjes zijn wel één van de meest fotogenieke groentes die ik ken. Natuurlijk kent iedereen de mooie frisse rode radijs maar je kunt radijsjes ook in andere kleuren kopen. Zo heb je ook nog witte, roze en paarse radijzen. Hiervoor moet je wel naar een speciaalzaak of je kunt ze bestellen bij de betere groenteboer. De smaken komen met elkaar overeen maar zijn in nuance verschillend. Buiten dat het lekker en gezond is, ziet het er ook nog eens prachtig uit op je bord. Wij maakten een salade van radijs en zure appel.

  appelradijsDeze salade van radijs en zure appel, Parmezaan, pijnboompitten, rucola en een groene kruiden vinaigrette is eenvoudig om te maken en een schilderijtje op het bord vooral als je de radijsjes zo dun snijdt dat je er bijna doorheen kunt kijken. De combinatie met het zoet/zure van de appel is heerlijk. Een heel licht gerecht, lekker om te eten met bijvoorbeeld een pastinaaksoep en wat brood. Je kunt deze salade natuurlijk prima maken met alleen de rode radijsjes, ook lekker.

  radijs en appel

   

  Dit heb je nodig voor deze salade van radijs en zure appel (4 personen):

  500 gram radijsjes, zakje pijnboompitten (geroosterd), 125 gram Parmezaanse kaas (geschaafd), 50 gram rucola, 2 zure appels (granny smiths) Voor de vinaigrette:  3 eetlepels goede olijfolie, 1 eetlepel witte wijn azijn, een theelepel honing, 2 eetlepels gehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum, dragon), peper en zout

  Zo maak je het:

  Was de radijzen en snijd ze zo dun mogelijk (hiervoor kun je een mandoline gebruiken). Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Snijd als laatste dunnen partjes van de appel. Maak een salade door de appel, de radijs en de rucola op een bord te schikken (of in een schaal). Doe de vinaigrette hierover en maak af met wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Enjoy

  Weetje: Een vinaigrette is niet hetzelfde als een dressing. De verhouding bij een vinaigrette is 3 delen olie en 1 deel azijn. Een dressing wordt altijd licht gebonden met bijvoorbeeld een eidooier, kwark of crème fraîche en heeft een andere verhouding van olie en azijn (2/1).  Dus een vinaigrette is een dressing maar een dressing is niet per definitie een vinaigrette!

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *