
Ik houd veel van vrije zaterdagen. Helaas (of eigenlijk gelukkig want dat betekent dat de zaken goed gaan) zijn de vrije zaterdagen hier tegenwoordig erg spaarzaam. Gisteren hadden we weer eens een heerlijke lange zaterdag vrij. We startten rustig op met een lekker ontbijt, keken een heleboel films die nog op de ‘to see’ lijst stonden, we dronken gin tonics en we maakten liters soep waaronder deze soep van geroosterde tomaten.Het prettige van zoveel liters soep maken is dat er een hele voorraad de vriezer in gaat zodat we altijd verse soep in huis hebben. Handig als we onverwacht bezoek krijgen die blijft eten of wanneer je (zoals ik vaak heb) ineens heel erg zin hebt in een kop soep. Deze soep van geroosterde tomaten is echt heel lekker. We maken hem ook regelmatig voor onze private dining partijen en voor de lunch-catering die we doen. En altijd zijn de gasten razend enthousiast over dit soepje.
Vandaag brachten we een bezoek aan onze oudste dochter in haar studentenkamer in Utrecht en werken we aan de planning en het menu van het volgende pop-up restaurant die we elke eerste zondag van de maand organiseren.. En je raad het misschien al, we eten hele hoeveelheden heerlijk verse soep!
Wat heb je nodig voor deze soep van geroosterde tomaten (4 personen):
4 eetlepels olijfolie, 1 kilo gehalveerde pruimtomaten, 1 ui (in ringen), 2 tenen knoflook (gehalveerd), een hand verse tijm takjes, 1 theelepel basterd suiker, 1 theelepel geroosterde paprikapoeder, een handje basilicumblaadjes, 1 liter groentebouillon, 4 stuks zongedroogde tomaten, peper&zout
Zo maak je het:
Schenk de olijfolie in een braadslee en verhit hem in de oven tot hij bijna walmt. Schep voorzichtig de tomaten, de uienringen en de knoflook erin en schep alles goed om in de olie. Strooi de tijmtakjes erover, dan wat suiker de gerookte paprikapoeder en ten slotte flink wat peper en zout. Rooster het geheel, onder één of twee keer omscheppen, 20-25 minuten, tot alles mooi gekaramelliseerd is. Voeg tegen het einde van de baktijd het basilicum toe. Schep de groenten en smaakmakers in een pan en verwijder de tijm takjes. Breng de bouillon in een andere pan aan de kook en schenk hem dan over de tomaten. Breng het geheel aan de kook, voeg de zongedroogde tomaten toe en laat de soep 5 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk daarna de soep in een zeef boven een schone pan en wrijf hem er met de achterkant van een soeplepel doorheen. Proef en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
De pop-up restaurants zijn elke keer weer een feestje met heerlijk eten, goede wijn, live muziek en hele gezellige mensen. Wil je een keer bij ons komen eten (wat wij echt heel gezellig vinden) hier op de website van Marcus kun je reserveren. We serveren dan een 4 gangen verrassingsmenu met een bijpassend wijnarrangement voor € 55,-
1 Reactie
-
Heerlijk is ie!!