Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  stamppot van rode biet met gebakken appel

  stamppot van rode biet met gebakken appel
  1 december 2016 The Holy Kauw

  Bij ons in de buurt barst het van de kraampjes langs de weg waar fruit en groenten zo van het land wordt verkocht. We stoppen er regelmatig even om verse groenten en fruit te kopen en een gezellig praatje te maken. De aardappels die we gebruikten voor deze stamppot komen vers van het land en de appels uit de boomgaard die nog geen 5 minuten van ons huis vandaan is. Door de gebakken zoete appeltjes maak je ook dikke vrienden met de kinderen aan tafel. Onze kleinzoon eet gegarandeerd zijn hele bord leeg wanneer we deze stamppot gemaakt hebben.stamppotbiet2

  Dit heb je nodig voor deze stamppot van rode biet met gebakken appel (4 pers):

  1 pakje spekblokjes (wij gebruikten deze)
  1 kilo aardappelen (kruimig)
  200 ml kookroom
  een klontje roomboter
  500 gram gekookte bietjes (verse)
  1 sjalotje
  2 fris zure appels
  0,5 el aceto balsamico
  olie om in te bakken
  zout en peper

  Zo maak je deze stamppot van rode biet met gebakken appel:

  Bak de spekjes tot ze knapperig zijn. Rasp de bietjes, snipper het sjalotje en schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een laagje water met zout tot ze gaar zijn en verwarm de bietjes op laag vuur. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels elk in 6 plakken.

  Bak de appels in een grote koekenpan zachtjes voor ongeveer 3 minuten tot ze zacht zijn. Stamp de aardappelen tot een puree met wat kookroom en een klontje boter. Schep het sjalotje, de geraspte bieten en de aceto balsamico door de aardappels en warm nog even door tot de stamppot goed heet is. Breng op smaak met peper en zout. Schep als laatst de spekjes door de stamppot en warm nog even door. Verdeel de bietenstamppot over 4 borden en leg de plakjes appel erop.

  stamppotbiet

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *