
Vreemd toch eigenlijk dat er maar 1 feestdag per jaar aan de liefde wordt gewijd terwijl zoiets moois als liefde toch gewoon iedere dag gevierd zou moeten worden. Wij laten elkaar hier thuis het hele jaar door op allerlei manieren merken dat we veel van elkaar houden en vieren eigenlijk nooit Valentijnsdag. Om dit feest van de liefde toch niet helemaal aan ons voorbij te laten gaan, maakten we ‘sweet valentine’ taartjes.
Voor deze taartjes gebruikten we bakblikken in hartjes vorm. Je kunt ook een gewone springvorm gebruiken en hart vormen uit de cake snijden wanneer deze is afgekoeld. We gebruikten basis cakebeslag waarvoor je de ingrediënten meestal al wel in huis hebt. Dus als je geen tijd meer hebt om naar de winkel voor een valentijnskaart of wanneer je gewoon zin hebt in iets lekkers, verras je geliefde dan met ‘sweet valentine’ taartjes bij de thee!
Het lieve gedichtje komt uit “versjes van Lars” van Lars van der Werf. Een leuk boekje met grappige en lieve versjes geschreven op een typemachine. Deze is een van mijn favorieten.
Voor deze ‘sweet valentine’ taartjes heb je nodig:
200 gram zachte boter, 200 gram suiker, 4 eieren (200 gram bij elkaar) , 200 gram bloem , 2 theelepels bakpoeder , 1 zakje vanillesuiker, wat citroenrasp en 250 gram zachte boter en 250 gram poedersuiker voor de botercrème (en eventueel wat kleurstof om de crème een mooi kleurtje te geven), een potje jam
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm goed in. Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel. Doe hier tenslotte nog de vanillesuiker en citroenrasp bij en meng alles met de mixer goed door elkaar. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 50 minuten gaar (wanneer je met een saté prikker in de taart prikt en er blijft niets aan plakken is de cake klaar). Maak ondertussen de botercrème door 250 gram boter luchtig te kloppen en hier dan de poedersuiker door te mixen tot er een smeuige massa ontstaat. Voeg eventueel kleurstof toe om de botercreme een mooi kleurtje te geven. Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem hem verder gaat verwerken. Snijd de cake doormidden en besmeer de onderste laag met jam. Leg de andere helft er weer op en bestrijk de cake met de botercrème. Wij versierden de cakejes voor de gelegenheid met suikerhartjes.
Geniet van de taartjes maar vooral van elkaar!
2 Reacties
-
♡♡♡♡♡
-
Deze gaan ook in het bakschriftje! Wat een liefjes!