
Toen onze dochters nog thuis woonden, maakten we elk jaar op hun verjaardag de taart die ze het allerliefst wilden eten. Vorig jaar werd onze jongste dochter 18 jaar. Ze had op Pinterest deze prachtige taart voorbij zien komen en wilde die dolgraag eten op haar verjaardag. We vonden hier het recept en Arno ging ermee aan de slag. Geen eenvoudig klusje maar het resultaat was verbluffend. De taart zag er prachtig uit en de bij elke hapje waande we ons in de taarten hemel. Omdat we veel bezoek verwachtten bakten we ook onze befaamde carrot cake. We maken deze taart regelmatig voor feestjes waar we het eten verzorgen en hij is zo lekker dat bijna iedereen ons om het recept vraagt. Handig dus als ik de volgende keer naar onze blog kan verwijzen. De taart is ondanks de lading wortel die er inzit allerminst gezond maar tijdens zo’n bijzonder feestje mag dat wat ons betreft best een keertje!
Dit heb je nodig voor de carrort cake:
700 gr wortel, 200 gr bruine suiker, 300 gr witte suiker, 375 gr bloem, een klein bakje walnoten, 4 eieren, 235 ml zonnebloemolie, 10 ml vanille extract, 7 gr bakpoeder, rasp van 1 (goed schoongeboende) sinaasappel, 1 tl zout, 4 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 tl gemberpoeder.
Voor de taart op Djuna bedekten we de taart met oranje rolfondant maar je kunt de taart ook besmeren met deze heerlijke frosting:
400 gram roomkaas, 100 gram magere kwark, halve bus poedersuiker, 1 tl vanille extract
rasp van 1 (goed schoongeboende) citroen
Zo maak je de taart:
Rasp de wortels in de keukenmachine en meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom en zet even weg.Verwarm de oven voor op 175 graden. bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de springvormen in met een beetje boter of olie. Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, zonnebloemolie en het vanille extract toe. Zeef de bloem en meng dit erdoorheen. Voeg het bakpoeder, zout en de specerijen toe. Rasp de schil van de sinaasappel en doe dit erbij. Roer alles goed door elkaar zodat er een zoete natte massa ontstaat. Hak de walnoten in stukjes (houd wat hele noten over voor de garnering). Doe deze bij het mengsel en roer ten slotte het wortelmengsel erdoorheen. Giet het mengsel in de springvormen. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de vorm los en laat vervolgens helemaal afkoelen.
Maak ondertussen de roomkaasfrosting. Meng de roomkaas met de kwark tot je een egaal mengsel krijgt. Doe de vanillesuiker en poedersuiker erbij. Rasp een citroen en doe de citroenschil erdoor. Roer door elkaar zodat je een mooi romige frosting krijgt. Leg een taart op een mooie taartschaal en bedek met een dikke laag frosting. Garneer de taart af met walnoten.