Neem simpel en snel contact op

  Vraag je informatie aan via: info@theholykauw.nl of bel of app ons op 06-21707462

  tagliatelle met spinazie

  tagliatelle met spinazie
  27 april 2015 The Holy Kauw

  We zagen vandaag hordes in het oranje gehulde mensen voorbij komen op weg naar het koningsfeest. Voorafgaande jaren vierden wij dit feest (alleen noooooit in het oranje want die kleur bijt me aan alle kanten) ook gezellig mee maar helaas voor ons was er vandaag werk aan de winkel en is koningsdag totaal langs ons heen gegleden (als ik er aan denk wat voor een geweldige props voor foto’s ik vandaag misgelopen ben op de vrijmarkt word ik bijna verdrietig). We waren o.a. druk met het voorbereiden van een photoshoot die we morgen hebben voor een leuk nieuw bedrijf. Na hard werken kookten we vanavond onder het genot van glas welverdiende witte wijn een heerlijke tagliatelle met spinazie.

  pastaspinazieDeze pasta is heel eenvoudig om te maken en door de blauwschimmelkaas lekker pittig van smaak. Omdat we vandaag geen tijd hadden om de pasta vers te maken,  gebruikten we verse pasta van de supermarkt die ook erg lekker is.

  tagliatellespinazieVoor deze tagliatelle met spinazie heb je nodig voor 4 personen:

  500 gram verse pasta (pasta uit een zak kan natuurlijk ook heel goed), 600 gram spinazie, 1 paprika, wat takjes verse tijm, 60 gram geroosterde pijnboompitten, 350 gram blauwschimmel kaas (blue d’auvernge is een hele lekkere), 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, een gesnipperde rode ui, 1 teen gehakte knoflook, olijfolie, peper en zout

  Zo maak je deze pasta:

  Kook de pasta in ruim water met wat zout. Fruit de ui en knoflook in wat olie en doe hier de in blokjes gesneden paprika bij. Bak heel even mee en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat bakken tot de spinazie geslonken en het meeste vocht verdampt is. Voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas, de helft van de blauwschimmelkaas en de tijm toe. Roer dit goed door tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Roer het groentemengsel door de gekookte pasta. Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel hierover de pijnboompitten en de rest van de blauwschimmelkaas. Een ontzettend lekker en gezond gerecht.

   

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *